Ma éjfélig lehet még jelölni az ÉV KONCERTJE szavazáson!

2019/02/10  ·     ·  koncert.hu

Már nagyon sok jelölés érkezett –a fesztiválpaletta szinte minden szereplője felbukkant a nomináltak között, a zenei klubokra ráfér az erősítés!

Ma éjfélig lehet még jelölni az ÉV KONCERTJE szavazáson!

A Koncert.hu meghirdette AZ ÉV KONCERTJE szavazást. A verseny célja, hogy kiderüljön, a 2018-ban Magyarországon megrendezett koncertek közül melyek voltak a legjobbak a közönség szavazatai alapján. A koncerteken kívül külön kategóriában versenyeztetjük a zenekaroknak, énekeseknek rendszeresen koncertezési lehetőséget nyújtó szórakozóhelyeket, valamint a zenei fesztiválokat is.

Az alábbi kategóriákban lehet még jelölni ma éjfélig:

Az év magyar nagykoncertje

Ebbe a kategóriába tartoznak azok a Magyarországon megrendezett koncertek, amelyeken magyar fellépő volt az est fő előadója és a koncert helyszíne alapvetően nem szórakozóhely (aréna, csarnok, stadion, színház, hangversenyterem stb.).

Az év magyar klubkoncertje

Ebbe a kategóriába tartoznak azok a Magyarországon megrendezett koncertek, amelyeken magyar fellépő volt az est fő előadója és a koncert helyszíne szórakozóhely (pub, klub, kávézó stb.) – tehát abban különbözik az előző kategóriától, hogy az utolsó akkordok után a helyszínen további szórakozási lehetőség után nézhetünk.

Az év külföldi nagykoncertje

Ebbe a kategóriába tartoznak azok a Magyarországon megrendezett koncertek, amelyeken külföldi fellépő volt az est fő előadója és a koncert helyszíne alapvetően nem szórakozóhely (aréna, csarnok, stadion, színház, hangversenyterem stb.).

Az év külföldi klubkoncertje

Ebbe a kategóriába tartoznak azok a Magyarországon megrendezett koncertek, amelyeken külföldi fellépő volt az est fő előadója és a koncert helyszíne szórakozóhely (pub, klub, kávézó stb.).

Az év zenei nagyfesztiválja

Ebbe a kategóriába tartoznak azok a Magyarországon megrendezett nagyfesztiválok, amelyek 100 ezernél több látogatót regisztráltak és a koncertek jelentik a programsorozat legjavát. (A fesztivál hossza nem számít, hiszen akadnak már egynapos és több hetes fesztiválok is.)

Az év zenei fesztiválja

Ebbe a kategóriába tartoznak azok a Magyarországon megrendezett fesztiválok, amelyek 100 ezer főnél kevesebb látogatót regisztráltak, s természetesen a koncertek jelentik a programsorozat legjavát. (A fesztivál hossza nem számít, hiszen akadnak már egynapos és több hetes fesztiválok is.)

Az év zenei klubja (1000+)

Szeretnénk díjazni azokat szórakozóhelyeket, ahol rendszeresen megrendezésre kerülnek koncertek, s 1000 fő felletti befogadóképességgel rendelkeznek.

Az év zenei klubja

Szeretnénk díjazni azokat a szórakozóhelyeket, klubokat, kávézókat, ahol rendszeresen tartanak koncerteket.

***

A szavazás két fordulóban történik, majd ezt követi az eredményhirdetés. Kizárólag az oldal közönsége dönti el, melyik kategóriában ki lesz a győztes, tehát zsűri nem befolyásolja a döntést!

Első forduló:

2019. február 1. és február 10. között: ekkor van lehetősége bárkinek feltölteni az általa jelölni kívánt koncertet, helyszínt vagy fesztivált.

Második forduló:

2019. február 10. és február 24. között: ebben az időszakban lehet leadni a szavazatot a kedvenceinkre. Egy felhasználó minden kategóriában szavazhat, azonban egy kategórián belül csak egyszer. A szavazáshoz szükséges egy e-mail cím megadása is.

2019. február 24-én lezárjuk a szavazást és egy nappal később, 25-én eredményt hirdetünk. Minden kategóriában egy győztes lesz (kivéve egy esetleges holtversenyt...).

A szavazáson győztes produkciók, szervezők, helyszínek anyagi jutalomban nem részesülnek, kizárólag presztízs értékként tudják kezelni a szavazás eredményét.

Az év koncertje

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek