Magyar indulója is van a System of a Down frontembere által meghirdetett versenynek!

2018/02/15  ·     ·  Simonyi Éva

Több ezer jelentkező közül egy magyar zenész, Veszelei Dániel is bekerült Serj Tankian zeneszerző versenyének döntőjébe!

Magyar indulója is van a System of a Down frontembere által meghirdetett versenynek!

A System of a Down énekesként és szólóprodukcióként is világhírű zenész Serj Tankian 2017 decemberében hirdetett meg egy nemzetközi dalszerző versenyt ‘7 Note Challenge’ címmel, mely során olyan dalokat várt a jelentkezőktől, melyben 7 előre megadott zenei hangot használnak fel a dal kezdetén, majd úgy folytatják, ahogy szeretnék. A dalnak 3 percnek kell lennie, de műfaji megkötés nincs. A több ezer jelentkező közül egy hattagú szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. A zsűriben nemzetközileg elismert zenészek vannak, köztük természetesen Tankian, illetve a SOAD basszusgitárosa, Shavo Odadjian. Az első szűrésen csupán százan jutottak át, köztük Veszelei Dániel műve.

Dániel az Orient Fall gitárosa, akiknek január végén jelent meg legújabb daluk. (Ha élőben is szeretnéd hallani őket, február 19-én játszanak a Dürerben.) Dániel dala, amellyel továbbjutott a döntőbe, az 'Into the Light' címet kapta. Saját bevallása szerint egy belső utazás története, saját korlátaink áttörése, az utunk megtalálása és az életünk elfogadása, mint tiszta ajándék.

Veszelei Dániel így nyilatkozott a versenyről:

„Elképesztő öröm számomra, hogy képviselhetem Magyarországot ebben a nemzetközi kihívásban és hatalmas megtiszteltetés, hogy gyerekkorom egyik példaképe meghallgatja az egyik számot, amit írtam. Felfoghatatlan és csodás érzés ez. Tudom, hogy nagyon erős a mezőny, rengeteg megfejtés született, mégis szédületes, hogy pusztán 7 zenei hang mennyi ember fantáziáját tudja megmozgatni az egész világon."

Gratulálunk Dániel, sok sikert a döntőben!

 

Serj Tankian, dalverseny, System of a Down, Veszelei Dániel

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek