Neoton 1000

Meghalt a Cranberries énekesnője – mindössze 46 éves volt

2018/01/15  ·     ·  koncert.hu

Az internetet pillanatok alatt bejárta a szomorú hírt, hogy Dolores O'Riordan ma elhunyt Londonban.

Fotó: Los Angeles Times

A menedzsment szűkszavú közleménye szerint Dolores stúdiózott Londonban, és hirtelen halt meg (reggel kilenckor riasztották a rendőrséget a hotelhez, amelyben megszállt), a családját sokkolták a híradások – egyelőre többet nem mondtak.

A The Cranberries a kilencvenes évek egyik legmenőbb ír bandája volt, eladtak vagy 40 milló lemezt.

Az énekesnő két szólóalbumnal rukkolt elő, amíg a zenekar kivonta magát a forgalomból (2003), 2009-ben vették fel újra az együttzenélés fonalát.

O'Riordan 2014-ben – 20 év házasság után – elvált a férjétől, aki a Duran Duran turnémenedzsere volt egykor; három gyermeke van, Taylor Baxter, Molly Leigh and Dakota Rain.

2014-ben az nyilatkozta a Belfast Telegraph-nak, hogy gyermekkorában szexuálisan bántalmazták, amit azóta sem tudott feldolgozni. Azt is mondta, hogy súlyos önbizalomhiányban szenvedett, amit felpörgő karrierje sem csillapított, és ez anorexiához is vezetett. Azt is bevallotta, hogy túladagolással is megpróbálkozott 2012-ben.

2015-ben mániás depresszióval diagnosztizálták.

2017 elején a The Cranberriesnek új – akusztikus – albuma jelent meg (Something Else), amellyel amerikai és európai turnéra indultak volna, amelyet az énekesnő egészségügyi állapota miatt lemondtak. Egyelőre nem tudni, hogy a két dolognak köze van-e egymáshoz.

Azzal a dallal búcsúzunk tőle, amellyel szinte az összes online lap, nem véletlenül...

Első reakciók

The Cranberries, Dolores O'Riordan, gyász, Zombie

 

 

Szólj hozzá!


Gitárost cserélt a Dorothy

Gitárost cserélt a Dorothy

A Dorothy és Blahó Brigi gitáros úgy döntöttek, hogy külön úton járnak tovább. Már megírtuk, hogy a hosszú kényszerpihenő más zenekaroknál...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Vajon milyen zene illik a macaronhoz?

A Zeneakadémia bezárása – március 11. – óta, ahol egy különleges hangulatú koncerttel a zenekar oltotta le a villanyt, az első nagyzenekaros hangversenyét a Gerbeaud teraszán adja a Budapesti Vonósok/Budapest Strings kamarazenekar.

S akkor a cápa beúszik a Teleki térre...

Két kertmozi nyílik Budapesten a héten. A Teleki téri kertmozi péntektől, a Hunyadi téri szombattól várja a mozizni vágyókat ingyenes vetítésekkel; a színes műsorkínálatban drámák, vígjátékok, művész- és gyerekfilmek is szerepelnek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek