Meghalt a Cranberries énekesnője – mindössze 46 éves volt

2018. január 15.  ·     ·  koncert.hu

Az internetet pillanatok alatt bejárta a szomorú hírt, hogy Dolores O'Riordan ma elhunyt Londonban.

Fotó: Los Angeles Times

A menedzsment szűkszavú közleménye szerint Dolores stúdiózott Londonban, és hirtelen halt meg (reggel kilenckor riasztották a rendőrséget a hotelhez, amelyben megszállt), a családját sokkolták a híradások – egyelőre többet nem mondtak.

A The Cranberries a kilencvenes évek egyik legmenőbb ír bandája volt, eladtak vagy 40 milló lemezt.

Az énekesnő két szólóalbumnal rukkolt elő, amíg a zenekar kivonta magát a forgalomból (2003), 2009-ben vették fel újra az együttzenélés fonalát.

O'Riordan 2014-ben – 20 év házasság után – elvált a férjétől, aki a Duran Duran turnémenedzsere volt egykor; három gyermeke van, Taylor Baxter, Molly Leigh and Dakota Rain.

2014-ben az nyilatkozta a Belfast Telegraph-nak, hogy gyermekkorában szexuálisan bántalmazták, amit azóta sem tudott feldolgozni. Azt is mondta, hogy súlyos önbizalomhiányban szenvedett, amit felpörgő karrierje sem csillapított, és ez anorexiához is vezetett. Azt is bevallotta, hogy túladagolással is megpróbálkozott 2012-ben.

2015-ben mániás depresszióval diagnosztizálták.

2017 elején a The Cranberriesnek új – akusztikus – albuma jelent meg (Something Else), amellyel amerikai és európai turnéra indultak volna, amelyet az énekesnő egészségügyi állapota miatt lemondtak. Egyelőre nem tudni, hogy a két dolognak köze van-e egymáshoz.

Azzal a dallal búcsúzunk tőle, amellyel szinte az összes online lap, nem véletlenül...

Első reakciók

The Cranberries, Dolores O'Riordan, gyász, Zombie

 

 

Szólj hozzá!


Gospel koncert a Mátyás-templomban különleges fellépőkkel

Gospel koncert a Mátyás-templomban különleges...

A keresztény kultúra fellegvárában megrendezésre kerülő koncert két világot és két kultúrát köt össze, melynek közös pontja a zene. A nagy...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Új zenekarral fiatalít Galambos Dorina

A Diorával az énekesnő a fiatalabb korosztályt szeretné megcélozni, így a hamarosan megjelenő EP dalai leginkább róluk és az őket érintő témákról szólnak.

A film, amely világszerte csak egyetlen napon látható a mozikban

Ez a nap pedig február 12-e (a szombathelyi vetítés egy nappal későbbi dátuma biztos csak egy baki) – Ray Manzarek (1939-2013) születésnapja.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek