Meghalt az az Elvis-filmben debütáló blues énekes-színésznő

2022/07/23  ·     ·  koncert.hu

44 éves korában elhunyt Shonka Dukureh, aki nemrég Big Mama Thorntont játszotta Baz Luhrmann új filmjében.

Meghalt az az Elvis-filmben debütáló blues énekes-színésznő

A rendőrség szerint egyik gyermeke találta meg a nőt. Azt nyilatkozták, nem gyanítanak idegenkezűséget. Az orvosszakértő jelenleg is dolgozik a halál okának megállapításán.

Dukureh – aki az észak-karolinai Charlotte-ban született és Nashville-ben élt –  színházi szakon szerzett alapdiplomát. Emellett a Trevecca Nazarene Egyetemen szerzett mesterdiplomát oktatásból.

Az előadóművész első nagy filmszerepét Big Mama Thornton alakításában játszotta, amit nem vett félvállról.

"(Big Mama Thornton) nagyon nyers volt abban, amit csinált, nagyon őszinte és igazmondó, és úgy (zenélt), ahogyan érezte. És ezzel teljesen azonosulni tudtam" - mondta korábban Dukureh.

 

Az eredetileg a pedagógiai pálya iránt érdeklődő, tanárból lett hollywoodi sztár a honlapja szerint idén nyáron jelentette volna meg első stúdióalbumát.

"A projekt egyfajta tisztelgés a blues zenei műfaj előtt, azoknak a heves, eddig meg nem énekelt, úttörő művészeknek és zenészeknek az ünneplése, akik kikövezték az utat a rock and roll zenei forradalom előtt" – mondta korábban Dukureh.

Yola - aki az Elvisben Rosetta Tharpe nővért alakítja Dukureh Big Mama Thorntonja mellett - a következőket írta az Instagramon:

"Ma elvesztettünk egy szelíd lelket. Mi Nashville-ben egy nagyon szerény és félénk embernek ismertük, aki a szemünk láttára változott át bombaerős énekes és színészi tehetséggé. Összetört a szívünk. Nyugodj erőben drága Shonka Dukureh, a fényed túl korán kialudt. Szeretünket küldjük a családjának, két kisgyermekének, ezekben a elképzelhetetlenül nehéz időkben."

Forrás

Elvis, Elvis-film, Shonka Dukureh, Big Mama Thornto, Baz Luhrmann

 

 

Szólj hozzá!


Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai turnéra indulnak

Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai...

Ázsia nem idegen a Bohemian Betyars számára, korábban is turnéztak arra, háromszor is, s ezen események során kifejezetten hasznos kapcsolatokat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Az ABBA egykori tagjához kerültek Avicii felvételeinek szerzői jogai

A 2018-ban, 28 évesen elhunyt Avicii családja a zenész által készített mesterfelvételek, vagyis hivatalos eredeti felvételek szerzői jogainak 75 százalékát eladta a svéd Björn Ulvaeus, az ABBA zenésze által alapított Pophouse-nak, amely amúgy az ABBA Voyage műsort szervezi Londonban.

Jubileumi arénás előadással és koncertturnéval ünneplik az István, a király bemutatásának 40. évfordulóját

Nagyszabású programsorozattal, a Magyar Nemzeti Múzeumban kiállítással, a Papp László Budapest Sportarénában jubileumi előadással, továbbá koncertturnéval ünneplik az István, a király című rockopera bemutatásának 40. évfordulóját jövőre.
Új koncertek