Év koncertje

Radiohead, Bon Jovi, Dire Straits, Depeche Mode – ki kerül be a Rock and Roll Hall of Fame-be?

2017. október 07.  ·     ·  Juhász Vali

A Rock and Roll Hall of Fame valójában egy múzeum, de vajon ki akar életében bekerülni egy múzeumba?? Hát, jószerivel mindenki, hiszen ebbe a múzeumba bekerülni nem azt jelenti, hogy poros vitrinekben mutogatják a gitárodat meg az almacsutkát, amit eldobtál egy koncert után, hanem azt, hogy ott vagy rock and roll dicsőségeinek csarnokában, bekerültél a halhatatlanjai közé. Jó esetben még életedben...

Fotó: Rock and Roll Hall of Fame/FB

A Radiohead, Kate Bush, a Rage Against The Machine és a Depeche Mode mellett szerepel még jelöltlistán többek között a Bon Jovi, a Judas Priest, a Eurythmics, a Dire Straits, az Eurythmics, LL Cool J, a Moody Blues, Chaka Khan és Nina Simone.

Másodszor is bekerült a halhatatlanok közé Peter Gabriel

 

Az első ötöt nyilvános szavazással választják meg, több mint 800 művész, történész és bennfentes zeneipari szakember közreműködésével. A győzteseket decemberben jelentik be, és április 14-én a Cleveland Public Hallban rendeznek ünnepséget a tiszteletükre.

December 5-ig szavazhat bárki a Rock And Roll Hall of Fame honlapján.

Sokan abban reménykednek, hogy a Rage Against The Machine újraegyesül a beiktatásuk kapcsán, mivel a három jelenlegi tag Zach De La Rocha énekes nélkül turnézik Prophets of Rage néven. A Radiohead azt mondta, hogy jövőre terveznek némi szünetet, míg Kate Bush már ritkán jelenik meg nyilvánosan, de előrevetítette, hogy hamarosan fellép élőben és új lemezt is készít.

Néhányan először szerepelnek a jelöltek listáján, mások már többedszer. LL Cool J-nek ez a negyedik jelölése, a Carsnak a harmadik, Bon Jovinak, a Depeche Mode-nak és Chaka Khan-nak a második.

Az új rendszer szerint minden zenekar régebbi tagjait is díjazzák ilyenkor - ez azt jelenti, hogy a például a korábbi Depeche Mode-tagok, Alan Wilder és Vince Clarke társalapítók is jelöltnek számítanak. Több Bon Jovi-, Judas Priest- és Dire Straits ex-tag is szerepel a jelöltek között. (Ezt azt követően vezették be, miután a Pearl Jam ex-dobosa a 2017-es jelölések után tiltakozott – valljuk be, joggal.)

 

A cikk forrása

 

Rock and Roll Hall of Fame, Radiohead, Kate Bush, Rage Against The Machine, Depeche Mode, Bon Jovi, Judas Priest, Eurythmics, Dire Straits, Eurythmics, LL Cool J, Moody Blues, Chaka Khan, Nina Simone

 

 

Szólj hozzá!


Tábort szerveznek tanulnivágyó zenészeknek Zsennyén

Tábort szerveznek tanulnivágyó zenészeknek Zsennyén

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Outbreakers' Lab, ezúttal csendes és nyugodt vidéki környezeteben, Zsennyén.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Megvan a válasz: a Whitney Houston hologramkoncertet is rühellik a rajongók

Mi jeleztük, hogy már Amy Winehouse esetében sem ment át a dolog a jó ízlés szűrőjén: a nagy tervezgetésiből akkor az lett, hogy lemondták a hologramturnét.

2020-ban 20 koncerten 20 féle műsorral turnézik Bogányi Gergely. Zongora hány lesz?

Élete legfontosabb és legnagyobb volumenű koncertsorozatának nevezte a 2020-as turnét Bogányi Gergely zongoraművész.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek