Rakpart – pihenőpart: 2 hónapig, hétköznapokon is!

2021/06/09  ·     ·  koncert.hu, MTI

A pesti rakpart Lánchíd és az Országház közötti szakasza június 18. és augusztus 15. között – hétköznapokon is! – a gyalogosoké és a kerékpárosoké lesz.

Pihenőpartot

Mielőtt teljesen kiakadna mindenki: a Lánchíd és a Margit híd között a pesti rakpart felújítás miatt amúgy is le van zárva, ebből adódott a lehetőség, hogy az említett, üresen álló szakaszon pihenőpartot hozzanak létre ideiglenesen, kísérleti jelleggel, ugyanis azt szeretnék, hogy a városlakók és az ide látogatók együtt találják ki a terület funkcióját.

Az érintett rész 70 ezer négyzetméteres, ebből 40 ezer négyzetmétert aszfalt. A aszfaltos és a zöldterületet úgy próbálják meg összekötni, hogy több helyen megbontják az azokat szétválasztó szalagkorlátot. A rakpartszakaszon száz növényt, ivókutakat, utcabútorokat, például piknikasztalokat, napozóágyakat is kihelyeznek. Ezen kívül felfestenek például tollaslabdapályát is. Szeretnék, hogy az érintett szakasz parkként működjön, így ott nem lesz kereskedelem és rendezvény, tehát koncert sem, de mi tudjuk, hogy a csend is beszélni tud – négymilliárd hangon :)

A fővárosi önkormányzat a pihenőpart kialakítására Budapest Brand Nonprofit Zrt.-t és a Város és Folyó Egyesületet (Valyo) kérte fel – ez utóbbiak komoly energiával és kreativitással dolgoznak a Duna-part felvirágoztatásán és köztérként való fejlesztésén.Ha belegondolsz, tényleg fura, hogy van egy folyónk, de csak az autósoké a partja (bocs, közlekedők!).

 

Valyo, rakpart, pihenőpart

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek