Rakpart – pihenőpart: 2 hónapig, hétköznapokon is!

2021/06/09  ·     ·  koncert.hu, MTI

A pesti rakpart Lánchíd és az Országház közötti szakasza június 18. és augusztus 15. között – hétköznapokon is! – a gyalogosoké és a kerékpárosoké lesz.

Pihenőpartot

Mielőtt teljesen kiakadna mindenki: a Lánchíd és a Margit híd között a pesti rakpart felújítás miatt amúgy is le van zárva, ebből adódott a lehetőség, hogy az említett, üresen álló szakaszon pihenőpartot hozzanak létre ideiglenesen, kísérleti jelleggel, ugyanis azt szeretnék, hogy a városlakók és az ide látogatók együtt találják ki a terület funkcióját.

Az érintett rész 70 ezer négyzetméteres, ebből 40 ezer négyzetmétert aszfalt. A aszfaltos és a zöldterületet úgy próbálják meg összekötni, hogy több helyen megbontják az azokat szétválasztó szalagkorlátot. A rakpartszakaszon száz növényt, ivókutakat, utcabútorokat, például piknikasztalokat, napozóágyakat is kihelyeznek. Ezen kívül felfestenek például tollaslabdapályát is. Szeretnék, hogy az érintett szakasz parkként működjön, így ott nem lesz kereskedelem és rendezvény, tehát koncert sem, de mi tudjuk, hogy a csend is beszélni tud – négymilliárd hangon :)

A fővárosi önkormányzat a pihenőpart kialakítására Budapest Brand Nonprofit Zrt.-t és a Város és Folyó Egyesületet (Valyo) kérte fel – ez utóbbiak komoly energiával és kreativitással dolgoznak a Duna-part felvirágoztatásán és köztérként való fejlesztésén.Ha belegondolsz, tényleg fura, hogy van egy folyónk, de csak az autósoké a partja (bocs, közlekedők!).

 

Valyo, rakpart, pihenőpart

 

 

Szólj hozzá!


A hétvégén Múzeumok éjszakája – rengeteg zenei program a kínálatban

A hétvégén Múzeumok éjszakája – rengeteg zenei...

Június 26-án rendezik meg a Múzeumok éjszakáját, amelyen országszerte koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.

A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a...

Buli van a BalatonParton – jön Fritz Kalkbrenner és a Nouvelle Vague is!

Nagyon úgy tűnik, hogy felpezsdül az élet idén nyáron az egykori pártüdülőben, mert először azt jelentették be, hogy a STRAND fesztivál költözik át Zamárdiból a Club Aligába, most pedig egy teljes programsorozatról kaptunk hírt, amely a BalatonPart nevet kapta.

Egy SMA-s kisfiúért szól az Ocho Macho legújabb dala

A klipet már mi is bemutattuk a Facebookon, de a teljes történetet csak most ismertük meg hozzá. A zenekar ezúttal a négy éves, SMA-val küzdő Olivér megsegítésére csapott a húrok közé.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek