Neoton 1000

Ricse, Ricse, Beatrice – színdarab készült Nagy Feróékról

2017/11/24  ·     ·  koncert.hu, MTI

Ricse, Ricse, Beatrice címmel tart bemutatót pénteken az Újszínház; Falussy Lilla a Beatrice zenekarról szóló musicaljét Bozsogi János állította színpadra.

Ricse, Ricse, Beatrice – színdarab készült Nagy Feróékról

A rockmusical középpontjában Nagy Feró és a Beatrice zenekar története áll, ami a hazai rocktörténet egyik meghatározó része alakulásától napjainkig – tudatta a színház. Mint írják, a Beatrice zenekar legendás volt a 70-es évektől kezdve.

Vajon hogyan élte meg az ország mindennapjait a vasfüggöny innenső oldalán egy punk-rock zenekar? Mi várt arra, aki mert lázadó dalokat írni, énekelni? - teszik fel a kérdést az alkotók.

Úgy vélik, az évtizedek alatt számtalanszor változtak az együttes tagjai – az őszinte, szókimondó szövegek, a baboskendő és a punkromantika azonban maradt. A darab ezeket az időket idézi, rengeteg jól ismert dallal, amelyet a Beatrice zenekar tagjai élőben kísérnek. A történetben felbukkannak a kor ikonikus alakjai is, mint az akkori lemezgyártás mogulja, Erdős Péter vagy Korda György, a máig népszerű táncdalénekes.

A produkciót táncos betétek teszik teljessé és a darab végén feltűnik Nagy Feró is, aki elárulta: őt is meglepte a rockmusical bemutatásának ötlete.

"Nem gondoltam, hogy ennyire érdekes lehet a mi sztorink, de aztán lassan rájöttem, hogy amiket átéltünk, megéltünk, az nemcsak azoknak fontos, akik akkoriban voltak fiatalok, a mostani generáció számára is lényeges, hogy fogalma legyen arról, hogy működött akkoriban a világ" – mondta.

 

Beatrice, színdarab, Nagy Feró

 

 

Szólj hozzá!


 108 zenekar jutott állami támogatáshoz – itt a lista

108 zenekar jutott állami támogatáshoz – itt a lista

Nem tudjuk, véletlen-e az, hogy éppen ma hozták nyilvánosságra annak a pályázatnak az eredményhirdetését, amelyet koncerteket pótló, klubok...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Nekünk énekel, nekünk ír: ősszel jön Presser Gábor önéletrajzi könyve

A memoár – túlzás nélkül állíthatjuk – az idei év egyik könyves szenzációjának ígérkezik, ezt hozza az ősz a Helikon Kiadónak.

Pandora szelencéje újra bezárult: P.Box helyett itt a MoneyRoll

Az igazság az, hogy P.Box, vagy hosszabban: Pandora's Box-ügyben kissé elveszítettük a fonalat, ezért a Wikipédiához fordultunk segítségért.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek