Sajnos komoly: meghalt a basszusgitáros

2017/02/03  ·     ·  koncert.hu, Blikk.hu

Tavaly márciusban a Dürer Kertben fogtak össze a punk-hardcore kedvelői: egy jótékonysági bulival próbáltak segíteni, hogy fedezhesse gyógykezeléseinek költségeit, a kór azonban legyőzte, eltávozott a Semmi Komoly zenekar basszusgitárosa, Mezei "Mező" Gábor.

Sajnos komoly: meghalt a basszusgitáros

Mezei Gábor, Mező, a Semmi Komoly basszusgitárosaként vált ismertté, majd zenei pályafutása után másik szenvedélyének élt, és gyerekeket edzett a BVSC fociszakosztályánál. Mező térdében tavaly nyáron egy alattomos daganatot találtak, amelyet műtét során eltávolítottak, de év végére kiújult, és egy újabb műtétet követően három másik daganatot kellett eltávolítsanak térdéből. A legutóbbi CT-vizsgálat kimutatta, hogy áttétes a tumor, és négy újabb áttétet találtak Mező tüdejében. A nyári diagnózis óta tizenhat kisebb-nagyobb beavatkozáson esett át Mező, a kezelések, a rehabilitiáció és a következő hetek műtéteinek anyagi terhe súlyos, ezért a hazai punk közösség, élükön Mező közeli barátaival egy jótékonysági bulit szerveztek, valamint egy online közösségi finanszírozású alapot hoztak létre, amely Mező gyógykezelésének költségeit kívánta fedezni. A koncertre 2016. március 5-én került sor Budapesten, a Dürer Kertben.(Forrás)

"Egy pár középiskolás barát szakadt együtteses pólókban, egy próbaterem, óriási lelkesedés, hangszeres tudás valahol a mágikus három akkord körül, de inkább a nullánál. Ismerõs történet, nem? …a Semmi Komoly 1997 õszén alakult, ugyanúgy, mint a többi zenekar. A kezdetektõl fogva punk-rockot szerettünk volna játszani, de az elsõ próba relatív sikertelensége után elterveztük, hogy ska elemekkel fogjuk feldobni a zenénket, hátha úgy jobban megy majd. Nem ment jobban...de a ska ütemek néhol megmaradtak. Az igazat megvallva, fogalmunk nem volt a zenélésrõl, ami egy jó pár évig nem is változott sokat… Már a legelejétõl fogva, egymástól eléggé eltérõ zenei hatásaink voltak. A négybõl hárman vagyunk alapító tagok (Marci-gitár, Mezõ-basszus, Zsolt-gitár/ének), csak a dobosok cserélõdtek szépen sorban. 2003 októbere óta Ádám dobol, akivel teljesen meg vagyunk elégedve minden szempontból." – írták anno magukról.

 


 

 

Szólj hozzá!


Charlie, Margaret Island, Magna Cum Laude, Kiscsillag, Honeybeast: 20 helyszínen több mint 50 program a Gizella Napokon

Charlie, Margaret Island, Magna Cum Laude, Kiscsillag,...

Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 ingyenes zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

A felsorolás végződhetne úgy is, hogy MATT BIANCO vagy IZO FITZROY, de, bocs, nekünk a 2016-os szigetes fellépése óta KOVACS az isten(nő) :)

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több kérdést is felvet, de le sem tudtam tenni. S ez sokat jelent :)
Új koncertek
Alpárfeszt
Alpárfeszt
Kiskunfélegyháza 
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...