Sokkolt és meghatott – Schwartz Dávid megnézte a Whitney Houston-dokut

2017/09/11  ·     ·  Schwartz Dávid

Nick Broomfield dokumentarista portréja Whitney Houston-ról a közelmúltban került a nagyközönség elé. A filmben korábban nem publikált felvételek láthatók Houstonról a 90-es évek elejéről, németországi és ausztriai nagy turnéjáról.

Sokkolt és meghatott – Schwartz Dávid megnézte a Whitney Houston-dokut

Hát, elég nehezen tudok még most is felocsúdni. Whitney Houston életéről pár éve készítettek egy filmet, amely valamelyest tükrözi a közeget, amiben Whitney élt. Kapargatta a felszínt. Egy mainstream kasszasiker, amely jóformán csak Bobby Brownról szól. Semmiféle pszichoanalitikus jelleg nincs a dramaturgiában, a Whitney-t játszó színésznő egy csodálatos tehetség, de hát Legenda csak egy van...

Igyekszem nem elfogult lenni, ha róla van szó, de nem győzöm hangsúlyozni koncertjeimen – vagy csak úgy, a hétköznapjaim során –, mit adott nekem ez a Múzsa.

Dokumentumfilm készült Whitney Houston életéről

Nos a Can I Be Me, sokkolt. Meghatott. Őszinteség, mély riportok, archív felvételek és fotók. Az első nyilvános szerepléstől az utolsó extra sikeres turné utolsó koncertjéig. A hanyatlás éveiben felkerült elkeserítően szánalmas próbálkozásait nem vették elő. Fény derül a lelke fájó pontjaira. Fény derül RÁ. Jó párszor vannak olyan jelenetek, hogy szinte olvasni tudtam, mi jár a fejében. Hátborzongató volt arra eszmélni, hogy jóformán transzba estem a tekintete által. Jó pár alkalommal elsírja magát, koncertek után, alatt, riportok alkalmával. Ahogy kollégái mondták: Össze volt törve a szíve. Mélyrepülésének kezdetén elvesztette a lelki társát. Hála a férjének, aki egy megmagyarázhatatlan lelki kapcsolat megrontója lett. És amit a bulvár szimplán leszbikus kavarászásnak hozott le.

Whitney szavai a filmbéli egyik riportjából egy életre nyomot hagytak bennem: "Sikeresnek lenni oké. De híresnek? Jól gondolja meg, aki erre adja a fejét." És mennyire igaza volt. Naivan, tele gátlásokkal, szorongással. Kiszolgáltatva és átverve. Megcsalva és kisemmizve.

Köszönjük Dávidnak, hogy megosztotta velünk a gondolatait. Reméljük, őszinte lelkesedését és tehetségét méltóképpen honorálják, és egy közelgő  nagyszabású filmzenei koncert alkalmával ő maga is elénekelheti ikonja gyönyörű számát, az I Will Alwayst...  A helyszínről és az időpontról hamarosan szólunk.

Összetört szívvel hagyta itt ezt a világot.

Elítélem-e? Őszintén szólva: nem. És nem azért mert a bálványom. Hanem azért, mert EMBER! Akinek halálával az egyik legnagyobb kincsét vesztette el ez a Föld.

Nyugodjon békében! Always Whitney Houston! Köszönet mindenért!

Mindenkinek ajánlom figyelmébe a filmet. Tanulságos.

Schwartz Dávid, Whitney Houston, film

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek