Találkoztál már csendbohócokkal a bulinegyedben?

2019/10/08  ·     ·  koncert.hu

Most, hogy az első hétvégéjén több mint 100 ezer jegy kelt el a hazai mozikban a Jokerre, a Klubrádió úgy érezhette, ideje felvetni a témát, mert ezek a "csendbohócok" valójában már évek óta tevékenykednek a bulinegyedben.

csendbohóc

Az nem úgy van, hogy bevetik magukat az éjszakába –  a csendbohócokat a szórakozóhelyek rendelik meg, s az a dolguk, hogy csitítsák a hangoskodókat. Ahogy a műsorban elhangzott,  tulajdonképpen bármilyen őrültséget megtehetnek, hiszen bohócok...

Összesen tízen vannak most – bár nagy a mozgás –, s leginkább színészekből verbuválódik a bohóckommandó. (Várják a jelentkezőket! Nem egyszerű feladat ez, nagy bulista hantásokat, bátor kezdeményezőket várnak...)  A sminket dobták, azt mondják, egyrészt a mimika hiánya meg a bohócpara miatt, de az is megtörtént, hogy lenyalták az arcukról.

Elsősorban nem azzal operálnak, hogy mindenféle zsonglőr- vagy más mutatvánnyal eltereljék vagy felhívják magukra a figyelmet, leginkább beszélgetnek az emberekkel. Például odamennek a bejutásra sorban váró tömeghez, és mint jó óvó néni vagy bácsi, szépen beosztják őket csoportokba, és megígértetik velük, hogy jól viselkednek...

Képzeld el, hogy hat db tagbaszakadt angol csávó kiszállt üvöltve egy taxiból... Odamegy a bohóc, valószínűleg egy pillanatra beléjük szakad a szó, ezt a szünetet kihasználva a csendbohóc megkéri őket, hogy csak csendben, csak halkan... És ezek lábujjhegyen mennek tovább, és síri csendben megvárják, amíg bejutnak a szórakozóhelyre...

Azt mondják, nincs két egyforma éjszaka, hiszen függ attól, hogy hónap/hét eleje vagy vége van, számít a vizsgaidőszak, a meccs és még az is, hogy éppen milyen az időjárás.

A csörgősipkások  feladatai közé tartozik például az is, hogy figyelmeztessék a dohányosokat a bejárattól előírt öt méter betartására, vagy épp a távozó vendégeket a feledékenységükre, ha korsóval a kezükben búcsúzkodnak – írták róluk 2012-ben, a helyzet azóta sem sokat változott.

Még Odett is megénekelte őket, de ne fogadjátok meg a tanácsát, ne készítsétek ki a csendbohócot :)

Feltehetően nem 10 csendbohóc fogja megoldani a bulinegyed kontra élhetőség problematikát, de azért lehet tisztelni a kezdeményezést.

Fotó innen – ezen az oldalon egy interjút is lehet olvasni a csendbohócokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

csendbohóc, bulinegyed

 

 

Szólj hozzá!


Leánykérés koncert közben: Mészáros Árpád Zsolt kedvese igent mondott

Leánykérés koncert közben: Mészáros Árpád Zsolt...

A színész-énekes vasárnap este előadás közben kérte meg kedvese kezét a Budai Szabadtéri Színházban, a ’Négyen’ című koncert alatt.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

A maffiának lesz fesztiválja!

És nem azért mert ők a maffia, hanem azért, mert ők a Maffia: a Palkonya Hangja fesztivál szorosan kötődik az Irie Maffia zenekarhoz.

Az EXIT már a 2021-es fellépőgárdáját promózza: David Guetta,Tyga, Sepultura, Metronomy

Bár a világjárvány leküzdhetetlen akadályokat gördített nemcsak az EXIT, hanem a világ szinte összes fesztiválja elé, az újvidéki stáb volt az egyik, ha nem az egyetlen, akik a legkeményebben küzdöttek a 2020-as évért. Az idei rendezvényt végül az új, augusztusi időpontban sem lehet megtartani, a szervezők azonban kitartanak:...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek