Év koncertje - szavazás

Találkoztál már csendbohócokkal a bulinegyedben?

2019. október 08.  ·     ·  koncert.hu

Most, hogy az első hétvégéjén több mint 100 ezer jegy kelt el a hazai mozikban a Jokerre, a Klubrádió úgy érezhette, ideje felvetni a témát, mert ezek a "csendbohócok" valójában már évek óta tevékenykednek a bulinegyedben.

csendbohóc

Az nem úgy van, hogy bevetik magukat az éjszakába –  a csendbohócokat a szórakozóhelyek rendelik meg, s az a dolguk, hogy csitítsák a hangoskodókat. Ahogy a műsorban elhangzott,  tulajdonképpen bármilyen őrültséget megtehetnek, hiszen bohócok...

Összesen tízen vannak most – bár nagy a mozgás –, s leginkább színészekből verbuválódik a bohóckommandó. (Várják a jelentkezőket! Nem egyszerű feladat ez, nagy bulista hantásokat, bátor kezdeményezőket várnak...)  A sminket dobták, azt mondják, egyrészt a mimika hiánya meg a bohócpara miatt, de az is megtörtént, hogy lenyalták az arcukról.

Elsősorban nem azzal operálnak, hogy mindenféle zsonglőr- vagy más mutatvánnyal eltereljék vagy felhívják magukra a figyelmet, leginkább beszélgetnek az emberekkel. Például odamennek a bejutásra sorban váró tömeghez, és mint jó óvó néni vagy bácsi, szépen beosztják őket csoportokba, és megígértetik velük, hogy jól viselkednek...

Képzeld el, hogy hat db tagbaszakadt angol csávó kiszállt üvöltve egy taxiból... Odamegy a bohóc, valószínűleg egy pillanatra beléjük szakad a szó, ezt a szünetet kihasználva a csendbohóc megkéri őket, hogy csak csendben, csak halkan... És ezek lábujjhegyen mennek tovább, és síri csendben megvárják, amíg bejutnak a szórakozóhelyre...

Azt mondják, nincs két egyforma éjszaka, hiszen függ attól, hogy hónap/hét eleje vagy vége van, számít a vizsgaidőszak, a meccs és még az is, hogy éppen milyen az időjárás.

A csörgősipkások  feladatai közé tartozik például az is, hogy figyelmeztessék a dohányosokat a bejárattól előírt öt méter betartására, vagy épp a távozó vendégeket a feledékenységükre, ha korsóval a kezükben búcsúzkodnak – írták róluk 2012-ben, a helyzet azóta sem sokat változott.

Még Odett is megénekelte őket, de ne fogadjátok meg a tanácsát, ne készítsétek ki a csendbohócot :)

Feltehetően nem 10 csendbohóc fogja megoldani a bulinegyed kontra élhetőség problematikát, de azért lehet tisztelni a kezdeményezést.

Fotó innen – ezen az oldalon egy interjút is lehet olvasni a csendbohócokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

csendbohóc, bulinegyed

 

 

Szólj hozzá!


Koncert közben ment el Elton John hangja

Koncert közben ment el Elton John hangja

Koncert közben elment a hangja vasárnap Elton Johnnak, emiatt kénytelen volt megszakítani aucklandi fellépését.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Gospel koncert a Mátyás-templomban különleges fellépőkkel

A keresztény kultúra fellegvárában megrendezésre kerülő koncert két világot és két kultúrát köt össze, melynek közös pontja a zene. A nagy találkozásra február 24-én és 25-én este nyolc órakor kerül sor.

Európai turnéra indul King Krule, sajnos egyelőre nincs magyar dátum

A jellegzetes hangú brit zenei zseni, Archy Marshall, – azaz King Krule – két évvel ezelőtt a magyar közönség előtt is bizonyított egy telt házas A38 Hajós koncert alkalmával.

A basszeros tesója ugrik be Jerry Horton helyére a Papa Roach turnéján

Az együttes a Hollywood Undead-del és Ice Nine Kills-zel ad koncertet március 4-én Magyarországon. A Jacoby Shaddix vezette banda azonban nem teljes felállással érkezik hozzánk, az alapító és azóta is oszlopos tag, Jerry Horton ugyanis a napokban eltörte két ujját, melynek következtében ki kell hagynia a turnét, legalábbis...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek