Tíz éve hagyott itt minket Flipper Öcsi

2018/07/03  ·     ·  koncert.hu

Nem kért már ebből a világból, pedig csupán 46 éves volt (1962-2008)... Az Újságmúzeum mai posztját közöljük, noha az évforduló nem napra kerek.

Tíz éve hagyott itt minket Flipper Öcsi

Jeszenszky Béla húsz esztendős volt, mikor Fenyő Miklós bevette a nagymenő Hungária együttesbe. Egyik pillanatról a másikra híres lett, a lányok sorban álltak az öltözője előtt – és ő mindent megtehetett. Ki is élvezte a sztárság minden pillanatát. Nők, pénz, alkohol és csillogás... Talán túl korán jött a siker. Megszokta.

A nyolcvanas években a fiatal lányok vagy Kikibe voltak szerelmesek, vagy pedig Flipper Öcsibe. Ő pedig habzsolta az életet. Aztán 27 évesen megházasodott, egy 20 éves fotómodellt vett el feleségül. A barátok tudták, a házasság nem Flipper Öcsinek való műfaj. Ahogy Mariann később elmondta, az énekes rendszeresen félrelépett, a sebek pedig csak mélyültek. Négyszer adták be a válópert, különköltöztek, aztán újra össze. Megesett, hogy Öcsi azért ment el Mariannhoz, hogy megbeszéljék, elválnak, mert az új barátnője ragaszkodik hozzá. Addig beszélték, míg újra egymásra találtak. Héja nász az avaron… Jellemző az is, hogy aztán a valódi válóperes tárgyalásukon Mariann végig az énekes ölében ült. Végül elengedte Flipper Öcsit.

Kétezret írtunk. A Hungária már nem volt sehol, a Dolly Roll sem, sőt, az utolsó sikeres bandája, a Step is régen feloszlott. Flipper Öcsi ott marad a sikerek és a sztárság nélkül. Pedig számára - talán a szeretetéhségből fakad - a népszerűség az alkoholnál is fontosabb volt. Az utóbbihoz viszont gyorsabban hozzá jutott. Egy újabb, rövid életű házasság után ott állt pénz és az éltető sikerek nélkül. Élete utolsó éveiben egy Anna nevű kórházi nővér próbálta megmenteni. Azt is vállalta, hogy a pesti nyüzsgés helyett költözzenek a Velencei-tó mellé, Gárdonyba, hátha ott sikerül megállítani a lejtőn a zenészt. Pénzük nem volt, egy szobában laktak hárman, a nő gyermekével.

De nem volt megállás. A régi haverok lekoptak, a korábbi zenésztársak hajtották a pénzt a színpadon, talán fel sem tűnt a nagy rohanásban, hogy Flipper Öcsi „kizuhant” az életből. Már nem volt benne annyi, hogy visszakapaszkodjon, hogy újra ő legyen a sztár, akiért megőrülnek a nők. Már csak akkor került az újságok címlapjaira, amikor arról írtak, hogy nem bír az alkoholproblémáival. Gyenge volt. De hányan vagyunk így ezzel... Az alkohol aztán megbetegítette, olyannyira, hogy tíz éve, egy novemberi napon a fehérvári kórházban a szervezete is feladta a küzdelmet.

Az utolsó kívánsága az volt, hogy Kajászón, ezen az apró településen legyen eltemetve, a nagymamája mellé. Emlékezzünk rá úgy, ahogyan a színpadon állt... Fiatal volt, vonzó, igazi világfi. Mert az volt az ő világa. Sajnos rövid ideig tartott.

Nyugodj békében, Flipper Öcsi!

A cikk forrása

A zenélés hagyományát a családban féltestvére, Marót Viki viszi tovább a Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekarral, legutóbb a Füzes Fesztiválon léptek fel, legközelebbi nagyobb koncertjük a Váci Vigadalomban lesz július 22-én.

Flipper Öcsi, Hungária, Dolly Roll

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek