Többszörös platinabirtokos lett a Linkin Park 2017-ben

2017/12/22  ·     ·  Simonyi Éva

December 13-án több platina minősítést vehetett át a Linkin Park a RIAA-tól (Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége.)

Többszörös platinabirtokos lett a Linkin Park 2017-ben

A 2014-es The Hunting Party először az aranylemez, majd a platina minősítést érte el, amíg a “Numb” a 2003-as Meteora albumról háromszoros, a Jay-Z kollaborációs “Numb”/”Encore” négyszeres, multi-platina minősítést ért el. Mindkét single augusztusban érte ezt el.

A PRP által összeállított lista szerint a banda 13 másik dala is megszerezte a platina minősítést, illetve a Hybrid Theory (2000) 11-szeres, a Meteora pedig 7-szeres multi-platina lett.

A 2007-es Minutes To Midnight 4-szeres multi-platina lett a 4 single-jével együtt: "Shadow Of The Day","Bleed It Out" (2x platina), "Leave Out All The Rest" (platina) és "What I've Done" (5x platina).

Ezek mellett a Linkin Park rendelkezik több, mint 1 millió eladott albummal (2017-ig).

A Linkin Park mindig is napjaink egyik legnépszerűbb nu-metal/rockbandája volt, de az énekes, Chester Bennington július 20-i halála után ugrásszerűen megnőtt az együttes iránti érdeklődés.

Felmerült a rajongókban, hogy Bennington nélkül szabad-e folytatni Linkin Park néven, de talán a fenti elismerések megerősítik a bandát abban, hogy igen...

 

Linkin Park, platinalemez, aranylemez

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek