Vége a buliknak az egyetemvárosban? Szegeden elfogadták a csendrendeletet

2018/04/28  ·     ·  Szegedma.hu

Elcsendesülnek Szeged utcái esténként júliustól, hiszen pénteken a közgyűlés megszavazta, hogy hétfőtől csütörtökig este 10 órától, illetve a hétvégén éjféltől nem szólhatna zene a vendéglátóhelyek szabadtéri helyiségeiben.

Fotó: SZIN/FB

A hírek alapján egyelőre két rendezvény kapott mentességet, a Szabadtéri Játékok, mert ott este 9 órakor kezdődnek az előadások, ezen kívül még a Szegedi Ifjúsági Napok, ott a szervezőktől határozottan azt kérik, hogy hangos zene, nagykoncert éjfél után már ne legyen.

Az egyetemi rendezvényekkel kapcsolatban az egyetem vezetőségével egyezettetek, és a nagy rendezvényeknél, adott esetben egy külön szabályozásban állapodtak meg.

Varga Levente, a BTK-HÖK elnöke szerint a csendrendelettel Szeged elveszítheti a legvonzóbb egyetemi város státuszát, tovább csökkenhet a várose egyetemeire jelentkezők száma.

A cikk forrása

 

It's a SZIN: jön a Pet Shop Boys!

 

SZINesedik a program Szegeden

 


 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest