Elnémították a Margaret Island énekesnőjét

2017/09/01  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

Egy elvarázsolt erdő mélyén hang nélkül, magányosan várja megmentőit Lábas Viki, hogy újra szabad életet élhessen... Mielőtt bárki nekivágna, hogy kiszabadítsa, ez csak egy klip szinopszisa, amit a napokban tett közzé a Margaret Island, s amely az Engedd, hogy szabad legyek című dalhoz készült.

Elnémították a Margaret Island énekesnőjét

Ha valakinek ismerős a szöveg és a dallam, az nem véletlen, hiszen ez egy Bródy János-dal feldolgozása. Az ikonikus dalszerző és a Margaret Island együttműködése nem újkeletű, hiszen az Egy lány sétál a domboldalon és a Nem voltál jó című dalaiknak ő írta a szövegét. Mondhatjuk, hogy a magyar nyelvű karrierjüket Bródy indította el...

„Egy 40 éves Bródy szerzeményről van szó, amit maga az alkotó ajánlott fel nekünk feldolgozásra. Több évtized elteltével a mai napig nagyon aktuális a dal mondandója: találjuk meg a saját szabadságunkat, a saját életterünket a szerelemben, családban, emberi kapcsolatainkban és az életünk minden területén – és ne hagyjuk, hogy ebben bárki korlátozzon minket.” – foglalta össze Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf a dal üzenetét.

S hogy miként viselte Viki, hogy elnémították?

„Alapvetően nagyon cserfes vagyok és lételemem a mosolygás, így nagyon furcsa volt megélni, hogy nem mondhatom ki bármikor azt, amit gondolok. Hajnali fél 6-tól este fél 7-ig takarták virágszirmok a számat, ami miatt sem enni, sem beszélni nem tudtam egész nap. Érdekes módon nem is az evés hiányzott igazán: a legnyomasztóbb az volt, hogy korlátozva voltam a beszédben. A forgatás végére erőt vett rajtam a fásultság, de ekképpen talán hitelesebb volt a szabadság elvesztésének a megmutatása. Színész ugyan nem vagyok, de így legalább őszintén tudtam játszani. Hatalmas felszabadulás volt, amikor végre lekerültek rólam ezek a csodaszép, ám zsarnok virágok” – mesélte a forgatás kapcsán.

A zenekar szeret különleges helyszíneken zenélni, ezért legutóbb a Szabadság-hídon örvendeztette meg közönségét egy meglepetéskoncerttel: az eseményen vezették fel az ’Engedd, hogy szabad legyek’ klipjüket és nyárzáró nagykoncertjüket, mely szeptember 7-én a Budapest Parkban lesz, ahol vendégük lesz a Blahalouisiana is. A szezonzáró nagykoncertet követően ősszel a Margaret Island ’Engedd, hogy szabad legyek’ klubturnéra indul, így az elkövetkezendő fél évet az új album megjelenéséig biztos a szabadság jegyében fogják eltölteni a koncertre látogató közönséggel együtt.


Első lemezük 2015 szeptemberében jelent meg Egyszer volt címmel, ezen van többek között a fent is emlegetett a Nem voltál jó című Bródy-szerzemény. A zenekar a Cseh Tamás Program első évadának talán egyik legragyogóbb fénypontja: gyakorlatilag minden jelentős fesztiválon, zenei rendezvényen szerepeltek, egy ország ismerte és szerette meg az akusztikus folk-popot játszó együttest. 


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek