Minden hónapra jut egy buli –pörögnek a CSTP-s zenekarok

2017/09/18  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

Nem tétlenkednek a CSTP által támogatott zenekarok. Minden hónapra jut egy-egy buli szinte mindannyiuknak.

Fotó: Koalabell

Szeptember 22.-én a 2015-ben alakult Yes Yes trió a Gödörben lép fel. A külön-külön is sikeres zenei pályafutást bejárt Szabó Ádám, Katona Tamás és Vereb Márk a színpadok meghódítása előtt a stúdiót tették otthonukká: alig egy év alatt összecsiszolódtak, megszületett a downtempo, electro chill és drum and bassből ötvözött egyedi hangzásuk, 2016 augusztusában pedig megjelent első EP-jük, a Pollyanna. Ezen az estén egy új dalt is bemutatnak majd.

 

23.-án a nemrég újranyitott, megújult Robotban (Akácfa utca 49.) zenél a Baron Mantis a Tündérvese zenekarral, vendégük pedig a Polvere. A Baron Mantis - akiknek védjegye: pop-sensibility, garage-attitűd a halhatatlan rockkal mint összetartó cementtel - 2014-ben adták ki a Lure EP-t. 2015-től pedig játszottak az Ivan and the Parazol, a Vad Fruttik, a Supernem és az Anna and the Barbies előzenekaraként, álltak a Barba Negra színpadán, a Szigeten, a SZIN-en – sőt, oldalkocsis motorosfesztiválon is, év végére pedig megjelent az első nagylemez, a Vis-á-vis.

 

27.-én a Kuplungban Hangácsi Márton szórakoztat minket, aki néhány zenekaros és utcazenészként eltöltött év után ma már csak szólóban játszik, a koncertek viszont túlmutatnak a megszokott egyszemélyes, akusztikus előadásokon.
A dalok modern átgondolásban, gazdagabb hangszerelésben (elektromos gitár, loop pedál, sample pad) kerülnek színpadra. A két kislemez (Other Lovers, Right In Front Of Me) után Marci első nagylemeze májusban jelent meg, My True Fairy Tale címmel. Vendége az animo zenekar, akik egy két fiúból és egy lányból álló formáció.

28.-án lesz a Fuck Cancer című rendezvény a Dürerben, ahol (számos más zenekar mellett) a KIES is zenél. A kecskeméti KIES 2015 márciusában állt össze: az alapító tagok más, korábban megszűnt zenekarokban szerzett tapasztalatok után találtak egymásra. A halhatatlan rockot grunge-elemekkel vadítják, életigenlő habitusukkal felturbózott zenéjükkel lehengerlik a közönséget. Az Ez még csak a kezdet kislemez 2015-ben, a Kaland az élet nagylemez idén szeptemberben látott napvilágor. A srácok turnéztak a FISH-sel, bemutatkoztak fesztiválokon (Fishing on orfű, Malom fesztivál), és álltak az A38 színpadán az AWS-sel. Mottó: „Nem rinyálni, csinálni!”

Aki másra vágyik, aznap este betérhet a Belvárosban a Kupiba (értsd: Kuplung) a Koalabell bulijára. Ők 2009. március 28-án alakultak Érdligeten, azóta is változatlan felállásban zenélnek együtt. Az első klipjük 2015 április végén készült el a ‘Heaven’s Everywhere’ című számunkhoz, ezt a dalukat több rádió is játszotta már. 2017 márciusában megjelent első lemezük, 42 címmel.

Mozgalmas szeptember végét mindenkinek!

 

 

Cseh Tamás Program, CSTP, Yes Yes, Baron Mantis, Tündérvese, Hangácsi Márton, KIES, Koalabell

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek