20 vendéget hívott a 20. szülinapi koncertjére a Besh o droM

2019/05/28  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Most már értjük, hogy a hagyományt megtörve, miért nem velük nyílt meg az óbudai koncerthelyszín: a magyarországi világzene egyik legkiemelkedőbb zenekara 2019. június 8-án 20 éves fennállását ünnepli a Kobuci Kertben.

Fotó: Besh o droM

Noha az együttes két alapító- és vezető tagja, Barcza Gergely és Pettik Ádám nem Magyarországon élnek, a Besh o droM továbbra is töretlen energiával működik.

A zenekar pályafutását sok kísérletezés jellemezte. Gergő közel-keleti zenei kalandjai, Ádám szenvedélye az ütőhangszerek, egzotikus ritmusok – és közös érdeklődésük a balkáni zenék iránt új irányba vitte a punk, rock, jazz, reggae, blues alapműveltségüket és korábbi zenekari tapasztalataikat.

Június 8-án vendégeikkel végigvezetik a közönséget azon a mozgalmas két évtizeden, amelyben volt alkalmuk a világ öt kontinensének legkisebb és legnagyobb színpadaira állni.

„Vannak önmagukba visszatérő körök, mint a dél-franciaországi Welcome in Tziganie Fesztivál, amit az első évében mi nyitottunk, és tavaly, a tizenegyedik évadban újra ott zenéltünk. De még két évtized után is akad olyan sarka a világnak, ahol először játszottunk, mint például nemrég Tel-Avivban” – mondta Barcza Gergő.

Az estén talán a „legtöbb vendégzenész” rekordja is megdől majd, a zenekar sokféle felállásából ugyanis szinte mindenki színpadra lép, akinek jelentős szerepe van a Besh o droM történetében: ott lesz Juhász Miczura Mónika, Szalóki Ági, Farkas Harcsa Robi, David Yengibarian, Sidoo Attila, Gáspár Kálmán, Busa Pista, Bede Péter, Papesch Péter, Somos Péter, Vajdovich Árpád, Birta Miklós, Beszteri Róbert, Mihalik Ábel, Barta Zsolt, Szumper Ákos, Varga László, Tóth Péter, Rónai Zsolt és Talabos Csaba.

 

 

Besh o droM, Kobuci kert, szülinap, 20. évforduló

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek