40 Pa-Dö-Dő-lemez után megjelent Falusi Mariann első szólólemeze

2017/06/04  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Első szólólemezét jelentette meg Falusi Mariann. A pop, a dzsessz, a musical, az opera műfajában, meg színészként és műsorvezetőként évtizedek óta dolgozó énekes a 13 dalunk című albumon Presser Gábor számait adja elő a szerző zongorakíséretével.

40 Pa-Dö-Dő-lemez után megjelent Falusi Mariann első szólólemeze

 "Mintegy negyven Pa-Dö-Dő-lemezen énekeltem Lang Györgyivel és közreműködtem több tucat másik albumon – mégis Presser Gábor volt az egyetlen, aki nekem szólólemezt akart csinálni. Éveken át dolgoztunk rajta, nem siettetett minket senki. Szobalemezt készítettünk, egy időben vettük fel a zongora- és énekszólamot, ami nem szokványos" - mondta Falusi Mariann az MTI-nek.

Az énekesnő kitért arra, hogy eddig mindig úgy gondolta, pörgős életébe nem fér bele egy szólólemez.

"Nem vagyok önmegvalósító típus, soha nem kapaszkodtam abba az ideába, hogy nekem mindenáron albumot kell csinálnom. Sohasem egy kész termék elkészítése, hanem a közönséggel való közvetlen kommunikáció érdekelt" - fejtette ki.

Presser Gábor elmondta: együttműködésük és barátságuk 2009-es Aréna-koncertje óta lett szorosabb.

"Mariann több koncertemen volt vendégénekes, úgy gondoltam, jó lenne, ha maradna lenyomata ennek a korszaknak".

A tizenhárom dal többsége korábban az LGT, Katona Klári, Zorán, Kovács Péter Kovax, Király Linda, Deák Bill Gyula és Presser Gábor előadásában vált ismertté, a Várlak és a Két szív című számot Falusi Mariann is énekelte már koncerteken, a Ne szeress engem pedig hallható a Pa-Dö-Dő 2011-es lemezén.

Presser Gábor néhány új számot is írt Falusi Mariann-nak, köztük A partot és a Csak az időt. A zeneszerző felidézte, hogy a CD-n szereplő szerzemények (amelyek többségének Sztevanovity Dusán írta a szövegét) korábban sikeres lemezeken szerepeltek és ma is sok előadó énekli ezeket.

"Nem volt cél új anyagok írása, vissza akartunk hozni valamit abból, ahogy a koncerteken Mariann a dalokkal megérinti a közönséget. Fontos volt, hogy inkább az énekes legyen előtérben, Mariannt kísérni pedig külön élvezet" - tette hozzá Presser Gábor.

Az anyag záródalát a szerző énekli, a címe Marika néni dala; két évvel ezelőtt ezzel a meglepetéssel köszöntötte születésnapján Falusi Mariannt. 

"Presser Gábor végigkísérte eddigi pályafutásomat, annak idején mindketten Sík Olgánál tanultunk énekelni, ott is találkoztunk először a nyolcvanas évek legelején. Ő kellett ahhoz is, hogy 1985-ben Lang Györgyivel bekerüljünk a Vígszínház Rémségek kicsiny boltja című musicaljébe és ebből a barátságból nőtt ki a Pa-Dö-Dő három évvel később" - mondta az énekesnő.

A bemutató október 28-án lesz a Budapest Kongresszusi Központban.

"A koncert hangzása más lesz, mint a lemezé, a külföldi zenélés után visszatérő Kovax billentyűzni és énekelni is fog, továbbá velünk muzsikál Holló Aurél az Amadinda Ütőegyüttesből, Tóth Tamás Ferenc, a Concerto Budapest hegedűművésze, valamint a multiinstrumentalista Födő Sándor Fodo. Nálam is lesz egy tikfa nevű ütőhangszer" - fűzte hozzá Falusi Mariann.

Az októberi koncerten a 13 dalunk anyaga mellett a korábban különböző lemezeken és fellépéseken közösen előadott számok kerülnek terítékre, valamint természetesen LGT-dalok.


Képtár

  • 40 Pa-Dö-Dő-lemez után megjelent Falusi Mariann első szólólemeze kép 56867
 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek