Neoton 1000

'56-os megemlékezés az egykori pártfőiskolán: Dürer-panoptikum Budapest Bárral

2016/10/12  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Ahol most koncertek, előadások, fesztiválok, partik követik egymást, ott korábban marxizmus-leninizmus tárgyban előadásokat, szemináriumokat tartottak... Az ünnepségsorozathoz kapcsolódva a néhai MSZMP Politikai Főiskola, azaz a Pártfőiskola helyén idézik meg az ötvenes éveket panoptikumszerűen. A Dürer Kert ezzel tiszteleg az 1956-os forradalom és szabadságharc előtt.

'56-os megemlékezés az egykori pártfőiskolán: Dürer-panoptikum Budapest Bárral

A program:

17.00 kapunyitás

17.30 Előtér

CANARRO-koncert

18.30 Room 041

A MÁSIK FORRADALOM - ALTERNATÍV ÖTVENHAT

irodalmi antológia - könyvbemutató és felolvasóest

A történelemben nincs „ha” - szól az unásig ismert közhely. De az irodalomban van! Sőt, az irodalom csupa „ha”: fikció, képzelgés, játék. Az 1956-os forradalom 60. évfordulója előtt a HÉVÍZ művészeti folyóirat szerkesztői arra kértek tizenhat szerzőt, rugaszkodjanak el a makacs tényektől, és írjanak olyan novellát, melyben az ötvenhatos sztori valahogy másként alakul. Írják meg a másik forradalmat. Mi lett volna ha...? Például ha Rákosi női álruhában visszatér Magyarországra, hogy újra átvegye a hatalmat? Ha Arnold Schwarzenegger beront az Andrássy út 60-ba egy gépfegyverrel? Ha az Amerikai Egyesült Államokhoz csatlakozott Magyarországról Márai Sándor ír naplót? Október 21-én este kiderül.

A kötet szerkesztőivel, Cserna-Szabó Andrással és Szálinger Balázzsal és a felolvasó szerzőkkel Szederkényi Olga beszélget. A szerzők: Babiczky Tibor, Bereményi Géza, Berg Judit, Bödőcs Tibor, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Gerlóczy Márton, Háy János, Horváth Viktor, Kemény István, Kiss Tibor Noé, Maros András, Márton László, Rainer M. János, Szécsi Noémi, Totth Benedek, Vámos Miklós

Felolvas: Berg Judit, Bödőcs Tibor, Dragomán György, Háy János és Kemény István.

19.30 Télikert

Az 50-ES ÉVEK LEGNÉPSZERŰBB, LEGBIZARABB DIAFILMJEI
Bíró Ferenc gyűjteményéből és tolmácsolásában

20.30 Nagyterem

BUDAPEST BÁR

Megáll az idő - dalok az ötvenes évekből - A MÁSIK FORRADALOM - alternatív ötvenhat irodalmi antológia - könyvbemutató és felolvasóest - CANARRO-koncert - AZ 50-es évek diafilmjei - kiállítás - 56-os híradók

A Budapest Bár az elmúlt években különböző korszakok magyar és külföldi dalait elevenítette fel, kitűnő feldolgozásaik által kikerültek a “múzeumból” az előző generációk dalai. Ezúttal az 50-es, 60-as évek dalaiból válogatnak, amelyek nehéz időkben születtek, de mégis elviselhetőbbé tették a hétköznapokat. 2x2 néha öt, Nékem csak Budapest kell, Megáll az idő – a műsorban filmdalokat és egyéb slágereket hallhat a közönség.

Az italpultban Bástya elvtárs, John Kádár és társai!

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)

Énekesek: Behumi Dóri, Németh Juci, Kollár-Klemencz László

A folyosón kiállítás, a forradalmár szobájában 56-os híradók láthatók.

A belépés ingyenes!


 

 

Szólj hozzá!


Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát: Presser Gábor 72

Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát:...

Születésnapja alkalmából pályája kezdetéről és nehézségeiről adott interjút a Retro rádiónak Presser Gábor, a beszélgetés vasárnap reggel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Kitört a pesti autósmozi-láz

Gombamód szaporodnak az autósmozik a fővárosban. Júniustól már a Westend parkolójában is megkezdődnek a vetítések, és a szervezők még azokra is gondoltak, akik nem rendelkeznek kocsival.

Budapest Restart: buli lesz a rakparton!

Nagytakarításra, színezésre – és utcazenére hív a rakpart. A pünkösdi hosszú hétvégén és gyereknapon igazán klassz közösségi akciókra lehet számítani holnapól a pesti alsó rakparton, mely egészen szeptemberi iskolakezdésig várja a kilátogató sétáló, bicikliző és görkorcsolyázó városlakókat.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek