'56-os megemlékezés az egykori pártfőiskolán: Dürer-panoptikum Budapest Bárral

2016. október 12.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Ahol most koncertek, előadások, fesztiválok, partik követik egymást, ott korábban marxizmus-leninizmus tárgyban előadásokat, szemináriumokat tartottak... Az ünnepségsorozathoz kapcsolódva a néhai MSZMP Politikai Főiskola, azaz a Pártfőiskola helyén idézik meg az ötvenes éveket panoptikumszerűen. A Dürer Kert ezzel tiszteleg az 1956-os forradalom és szabadságharc előtt.

'56-os megemlékezés az egykori pártfőiskolán: Dürer-panoptikum Budapest Bárral

A program:

17.00 kapunyitás

17.30 Előtér

CANARRO-koncert

18.30 Room 041

A MÁSIK FORRADALOM - ALTERNATÍV ÖTVENHAT

irodalmi antológia - könyvbemutató és felolvasóest

A történelemben nincs „ha” - szól az unásig ismert közhely. De az irodalomban van! Sőt, az irodalom csupa „ha”: fikció, képzelgés, játék. Az 1956-os forradalom 60. évfordulója előtt a HÉVÍZ művészeti folyóirat szerkesztői arra kértek tizenhat szerzőt, rugaszkodjanak el a makacs tényektől, és írjanak olyan novellát, melyben az ötvenhatos sztori valahogy másként alakul. Írják meg a másik forradalmat. Mi lett volna ha...? Például ha Rákosi női álruhában visszatér Magyarországra, hogy újra átvegye a hatalmat? Ha Arnold Schwarzenegger beront az Andrássy út 60-ba egy gépfegyverrel? Ha az Amerikai Egyesült Államokhoz csatlakozott Magyarországról Márai Sándor ír naplót? Október 21-én este kiderül.

A kötet szerkesztőivel, Cserna-Szabó Andrással és Szálinger Balázzsal és a felolvasó szerzőkkel Szederkényi Olga beszélget. A szerzők: Babiczky Tibor, Bereményi Géza, Berg Judit, Bödőcs Tibor, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Gerlóczy Márton, Háy János, Horváth Viktor, Kemény István, Kiss Tibor Noé, Maros András, Márton László, Rainer M. János, Szécsi Noémi, Totth Benedek, Vámos Miklós

Felolvas: Berg Judit, Bödőcs Tibor, Dragomán György, Háy János és Kemény István.

19.30 Télikert

Az 50-ES ÉVEK LEGNÉPSZERŰBB, LEGBIZARABB DIAFILMJEI
Bíró Ferenc gyűjteményéből és tolmácsolásában

20.30 Nagyterem

BUDAPEST BÁR

Megáll az idő - dalok az ötvenes évekből - A MÁSIK FORRADALOM - alternatív ötvenhat irodalmi antológia - könyvbemutató és felolvasóest - CANARRO-koncert - AZ 50-es évek diafilmjei - kiállítás - 56-os híradók

A Budapest Bár az elmúlt években különböző korszakok magyar és külföldi dalait elevenítette fel, kitűnő feldolgozásaik által kikerültek a “múzeumból” az előző generációk dalai. Ezúttal az 50-es, 60-as évek dalaiból válogatnak, amelyek nehéz időkben születtek, de mégis elviselhetőbbé tették a hétköznapokat. 2x2 néha öt, Nékem csak Budapest kell, Megáll az idő – a műsorban filmdalokat és egyéb slágereket hallhat a közönség.

Az italpultban Bástya elvtárs, John Kádár és társai!

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)

Énekesek: Behumi Dóri, Németh Juci, Kollár-Klemencz László

A folyosón kiállítás, a forradalmár szobájában 56-os híradók láthatók.

A belépés ingyenes!


 

 

Szólj hozzá!


Giorgio Moroder, akit mindenki ismer, de igazán senki sem

Giorgio Moroder, akit mindenki ismer, de igazán senki sem

My name is Giovanni Giorgio, but everybody calls me Giorgio – azt hiszem, ez lehetett a múlt heti Aréna-beli koncert mottója.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

20 éve ismerősek ezek az arcok

Az Ismerős Arcok idén ünnepli a fennállásának 20. évfordulóját. Június 22-én 18 órától a Barba Negra Trackben adnak jubileumi nagykoncertet, továbbá aznap jelenik meg a GrundRecords gondozásában jubileumi lemezük díszkiadásban.

3 hét múlva Budapesten a dEUS

Hét év után visszatér Budapestre az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb európai indie- és art rock csapata, a belga dEUS. A nagyhatású együttes június 8-án érkezik majd a Barba Negra Track színpadára, az idén 20 éves kultuszalbum, a The Ideal Crash jubileumi turnéjával. Emellett már elérhető a körút apropóját adó album...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
Szent Efrém Férfikar...
Arca de Noe
Arca de Noe
Budapest 
PADDY AND THE RATS
Babra
Babra
Budapest 
Horsa Banda
Horsa Banda
Budapest 
Erdőfű
Erdőfű
Budapest 
Magos
Magos
Budapest