A csaj, aki nem szállt el, pedig minden oka megvolna rá: Rebecca Ferguson az Akváriumban

2014/07/02  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Világsztár születésének lehetünk tanúi az Akvárium Klubban július 9-én – figyeljünk oda Rebecca Fergusonra – azt is megmondjuk, hogy miért.

A csaj, aki nem szállt el, pedig minden oka megvolna rá: Rebecca Ferguson az Akváriumban

A tévéadókon egymást érik a tehetségkutató valóságshow-k, igazi tehetséget mégis nehéz találni. Mármint olyat, akinek nemcsak a hangja szép, hanem jelen is van a színpadon, aki megfelelő alázattal közeledik a karrierjéhez, és akár egy divatlapba is elmenne modellnek. Rebecca Fergusonban megvan mindez. Eleve ritkán tűnik fel ennyire fényes hangzású klasszikus soul hang, de az angol énekesnő át is tudja adni az érzelmeket a dalokban, egyszerre tud nyers lenni, mégis sérülékeny, megközelíthetetlen díva és gyötrődő szerelemes.

 

 

Rebecca nem szállt el és nem tört össze a sikerrel járó kihívások során. Ezt talán annak is köszönheti, hogy biztos alapokon áll: a színpadon tökéletes előadóművész, de a legjobban akkor kapcsolódik ki, amikor két gyermekével játszik otthon, a háza kertjében. A díva szerepe tényleg szerep számára: annyira, hogy az otthoni életéről szólva mindig hangsúlyosan Beckynek nevezi magát, a képernyőre kerülve viszont már mindig Rebecca Fergusont látjuk.

Nagyobb botrányok sincsnenek körülötte, bár egy befektetési társaság százezer dollárral átverte az első albumának sikere idején, de önsorsrontó sztorikról vagy nagy port kavaró pletykákról nem hallunk vele kapcsolatban. Viszont szép lassan, pár év alatt lelépi a legnépszerűbb R&B és soul énekesnőket, és minden különösebb vita nélkül tekintik Nagy-Britanniában jó barátnője, Adele utódjának.

A tehetségkutató igaz története

A hang és a tehetség tehát megvan, a biztos családi háttér is a showbiznisz őrült tempójának elviseléséhez, a szakma iránti alázat pedig adott az énekesnő történetéből. Rebecca 17 és 19 évesen szülte meg gyermekeit, ami akkor derékba törte induló énekesnői karrierjét. Amikor már nagyobbak voltak a gyerekek, akkor kezdett el jobb híján tehetségkutatókba jelentkezni. Több sikertelen próbálkozás után az X-Faktor hetedik szériájában tűnt fel, és mindjárt a döntőbe is jutott. Legnagyobb rajongója Adele volt, aki nézőként több mint 80 sms szavazattal segítette Rebeccát a versenyben, és később is nagyban hozzájárult karrierje építéséhez. A döntő után látszott csak igazán, hogy Rebecca Ferguson mennyire érti és érzi a showt. Nem veszett össze a menedzsmenttel, nem nyilatkozott megvetően az X-Faktorról sem, helyette kihasználta a médiasismertség biztosította lehetőségeket, és első albuma máris dupla platina státuszt ért el Nagy-Britanniában. Ezután már csak egy állomás marad egy brit énekesnőnek: Amerika, Adele hathatós támogatásával pedig Rebecca ezt az akadályt is vette.

Azóta egyre tudatosabb a producerek választásakor, és profi szakmai munkával még jobb dalokat készít. Az I Hope és a Glitter & Gold sokmilliós nézettségget hoztak a videómegosztókon, Rebecca Ferguson nemzetközi slágerekkel halad a világsztár státusz felé. Pályájának ebben a szakaszában még testközelből láthatjuk és hallhatjuk egy klubban, ami egész biztosan nem mindennapi élmény lesz.

Legközelebb, ha újra Budapestre látogat, már jó eséllyel egy aréna színpadán lép fel, és aki ott lesz, az elmondhatja majd, hogy már nem ugyanazt a produkciót látja, mint amikor 2014. július 9-én az Akvárium Klub NagyHalljában látta Rebeccát.


 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek