Év koncertje - szavazás

A csaj, aki nem szállt el, pedig minden oka megvolna rá: Rebecca Ferguson az Akváriumban

2014. július 02.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Világsztár születésének lehetünk tanúi az Akvárium Klubban július 9-én – figyeljünk oda Rebecca Fergusonra – azt is megmondjuk, hogy miért.

A csaj, aki nem szállt el, pedig minden oka megvolna rá: Rebecca Ferguson az Akváriumban

A tévéadókon egymást érik a tehetségkutató valóságshow-k, igazi tehetséget mégis nehéz találni. Mármint olyat, akinek nemcsak a hangja szép, hanem jelen is van a színpadon, aki megfelelő alázattal közeledik a karrierjéhez, és akár egy divatlapba is elmenne modellnek. Rebecca Fergusonban megvan mindez. Eleve ritkán tűnik fel ennyire fényes hangzású klasszikus soul hang, de az angol énekesnő át is tudja adni az érzelmeket a dalokban, egyszerre tud nyers lenni, mégis sérülékeny, megközelíthetetlen díva és gyötrődő szerelemes.

 

 

Rebecca nem szállt el és nem tört össze a sikerrel járó kihívások során. Ezt talán annak is köszönheti, hogy biztos alapokon áll: a színpadon tökéletes előadóművész, de a legjobban akkor kapcsolódik ki, amikor két gyermekével játszik otthon, a háza kertjében. A díva szerepe tényleg szerep számára: annyira, hogy az otthoni életéről szólva mindig hangsúlyosan Beckynek nevezi magát, a képernyőre kerülve viszont már mindig Rebecca Fergusont látjuk.

Nagyobb botrányok sincsnenek körülötte, bár egy befektetési társaság százezer dollárral átverte az első albumának sikere idején, de önsorsrontó sztorikról vagy nagy port kavaró pletykákról nem hallunk vele kapcsolatban. Viszont szép lassan, pár év alatt lelépi a legnépszerűbb R&B és soul énekesnőket, és minden különösebb vita nélkül tekintik Nagy-Britanniában jó barátnője, Adele utódjának.

A tehetségkutató igaz története

A hang és a tehetség tehát megvan, a biztos családi háttér is a showbiznisz őrült tempójának elviseléséhez, a szakma iránti alázat pedig adott az énekesnő történetéből. Rebecca 17 és 19 évesen szülte meg gyermekeit, ami akkor derékba törte induló énekesnői karrierjét. Amikor már nagyobbak voltak a gyerekek, akkor kezdett el jobb híján tehetségkutatókba jelentkezni. Több sikertelen próbálkozás után az X-Faktor hetedik szériájában tűnt fel, és mindjárt a döntőbe is jutott. Legnagyobb rajongója Adele volt, aki nézőként több mint 80 sms szavazattal segítette Rebeccát a versenyben, és később is nagyban hozzájárult karrierje építéséhez. A döntő után látszott csak igazán, hogy Rebecca Ferguson mennyire érti és érzi a showt. Nem veszett össze a menedzsmenttel, nem nyilatkozott megvetően az X-Faktorról sem, helyette kihasználta a médiasismertség biztosította lehetőségeket, és első albuma máris dupla platina státuszt ért el Nagy-Britanniában. Ezután már csak egy állomás marad egy brit énekesnőnek: Amerika, Adele hathatós támogatásával pedig Rebecca ezt az akadályt is vette.

Azóta egyre tudatosabb a producerek választásakor, és profi szakmai munkával még jobb dalokat készít. Az I Hope és a Glitter & Gold sokmilliós nézettségget hoztak a videómegosztókon, Rebecca Ferguson nemzetközi slágerekkel halad a világsztár státusz felé. Pályájának ebben a szakaszában még testközelből láthatjuk és hallhatjuk egy klubban, ami egész biztosan nem mindennapi élmény lesz.

Legközelebb, ha újra Budapestre látogat, már jó eséllyel egy aréna színpadán lép fel, és aki ott lesz, az elmondhatja majd, hogy már nem ugyanazt a produkciót látja, mint amikor 2014. július 9-én az Akvárium Klub NagyHalljában látta Rebeccát.


 

 

Szólj hozzá!


Több mint 50 év után előhívtak egy Beatles-negatívot

Több mint 50 év után előhívtak egy Beatles-negatívot

Több mint 50 év után hívtak elő egy fiókban rejtőző Beatles-negatívot, a koncertfotó Great Yarmouthban készült 1963 júliusában – írja a BBC...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A nagy örömködésben lelőtték az énekest

Valójában nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk a sztorin, amit a 444.hu talált, de legyünk inkább együttérzők, hiszen zenészről van szó...

Három film is készül minden idők legkatasztrofálisabb fesztiváljáról

A katasztrófába fulladó Fyre fesztiválról két dokumentumfilm és egy játékfilm is készül/t egyszerre, megdöbbentő részleteket tárva fel a bazinagy amerikai átverésről – írja a 24.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek