A flamenco-pop királyai visszatérnek - Gipsy Kings koncert a MOM Sportban!

2017/10/17  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Még csak 2017 október közepén tartunk, de már most nyilvánvaló, hogy alig egy év múlva önfeledten fogunk "volárézni" és "bamboléózni" a MOM Sportközpontban, ahová pontosan 2018. október 2-án érkezik a flamenco-pop meghatározó zenekara, a spanyol Gipsy Kings!

A flamenco-pop királyai visszatérnek - Gipsy Kings koncert a MOM Sportban!

A Gipsy Kings című korong az eladási listákon 12 országban szerepelt az első tíz között, 40 hétig az amerikai slágerlistákra is felkerült, természetesen azonnal arany- majd többszörös platina lemez lett.

Éppen 40 éve lesz annak, hogy a banda, a „Bamboleo”, a „Djobi Djoba” és az „Amor, Amor” számokat tartalmazó harmadik albumával egy csapásra a világ egyik legkeresettebb és legnépszerűbb zenekara lett.

A Gipsy Kings egy csoport flamenco, salsa és pop zenész gyülekezete a dél-franciaországi Arles és Montpellier környékéről, akik spanyol nyelven és némi andalúziai akcentussal énekelnek.

Bár a csoporttagok Franciaországban látták meg a napvilágot, szüleik többnyire gitanók, berber-marokkói és spanyol cigányok voltak, akik Katalóniába menekültek az 1930-as évek spanyol polgárháborújában. A zenekar kezdetben Los Reyesnek nevezte magát, ahol a „reyes” jelentése eredetileg is „királyok”.

A csapat az 1970-es években indult el világhódító útjára dél-franciaországból, ahol Nicolas és Andre Reyes testvérek - Jose Reyes flamenco művész fiai -, valamint Jacques, Maurice és Tonino Baliardo az unokatestvérekket képviselve összerakták a bandát. A Los Reyes cigányzenekarként kezdett. Franciaországban utazgattak, esküvőkön, fesztiválokon és az utcákon játszottak. Mivel úgy éltek, mint a cigányok, a zenekar felvette a Gipsy Kings nevet. 13 stúdióalbummal és 9 válogatás, vagy live anyaggal, valamint rengeteg Grammy-jelöléssel a hátuk mögött, még ma is aktívan zenélnek, és koncerteznek.

 

A Gipsy Kings még manapság is képes meglepni a világot, új és modern programmal térnek vissza, amelyben a zene mellett fontos szerepet kap a vizualitás. Ezúttal is páratlan szenvedéllyel mutatják meg, hogy zenéjük az új évezredben sem veszített semmit erejéből és lendületéből. Koncertjeiken ma is táncol és felállva tapsol a közönség, ugyanúgy, mint pályájuk elején.

Gipsy Kings, Get Closer, Mom Sport

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek