A flegma, szétvarrt rapper, Machine Gun Kelly első magyar bulijára készül

2020/02/11  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az Eminemmel is rapcsatába keveredő, egyébként rendszeresen világsztárokkal kooperáló, színészként is aktív Machine Gun Kelly június 28-án adja első magyarországi koncertjét a Budapest Parkban.

Fotó: monstermusic.cz

A Texasban született, de Clevelandben nevelkedett Machine Gun Kelly – született Colson Baker – 2006 környékén kezdte el szállítani mixtape-ek formájában a frissítő és zavarbaejtően őszinte trackeket. 2009-ben már a világhírű harlemi Apollo Theatre tehetségkutatóját is megnyerte – ráadásul ő volt az első rapper, aki ilyen eredményt ért el az eseményen. A texasi SXSW fesztiválos fellépése után rögtön P. Diddy vette szárnyai alá, és le is szerződtette saját kiadójához. Első lemeze tehát már igencsak jó kezekben jelent meg – a 2012-es Lace Up pedig rögtön a Billboard lista negyedik helyén nyitott és rengeteg díjat zsebelt be az Év Legjobb Új Előadójaként.

Innen tehát nem volt megállás, a következő évben megjelent Black Flag mixtape-n már olyan neves előadók szerepeltek vele, mint French Montana, Pusha T, Meek Mill, Wiz Khalifa és Kellin Quinn (Sleeping with Sirens).

2015-ös második nagylemeze, az erősen sötét hangulatú, önéletrajzi elemekből építkező General Admisson volt az első anyag, amit már ténylegesen Machine Gun Kelly név alatt jelentetett meg. Az album a Billboard R&B/Hip-Hop albumlista élén debütált, és megint olyan sztárokat vonultatott fel, mint például Kid Rock. Ezt követően szintén egy kollaborációval robbantott – Camila Cabellóval közösen felvett Bad Things című kislemeze egy újabb löketet adott neki a világhír felé – nem mellesleg mindkét előadónak ez volt az első dala, ami a rádiós lista első 10 helyezettje közé jutott. És mindez még csak az előfutára volt 2017-ben megjelent Bloom című albumának, amin olyan további világsztár előadók működtek közre, mint Hailee Steinfeld, Ty Dolla $ign, James Arthur vagy Quavo (Migos).

A hangos sikereket követően egy nem várt kontextusban is Kellyre terelődött a reflektorfény, ugyanis Eminem egy korábbi kommentjét felhasználva erősen nekiment Not Alike című dalában. Persze Kellyt sem kellett félteni, azonnal partner volt a rapcsatában, és Rap Devil című trackjében deklarálta, hogy Eminem már a múlté.

A Bloomnál sokkal sötétebb, kevésbé popos, inkább a trap felé kitérő Binge EP-t tavaly egy újabb sztárparádés (Yungblud, Travis Barker, Trippie Redd, Lil Skies, Naomi Wild) lemez követte. A legutolsó információk alapján pedig megint valami újban, pontosabban egy pop punk projektben sántikál, amiben tettestársa ismét a Blink 182 dobos, Travis Barker lesz.

A zeneileg igencsak termékeny Machine Gun Kelly színészként is időről időre megcsillantja tehetségét – 2014-ben debütált a Túl a fényeken című filmben; a Pearl Jam roadját alakította a Roadies című sorozatban; szerepet kapott a Netflix nagysikerű Bird Box című mozijában; Tommy Lee-t alakította a Mötley Crüe dokumentumfilmjében, de szerepelt a Sundance fesztiválon tavaly bemutatott Big Time Adolescence című vígjátékban is.

A sokoldalú rapper karrierjében tehát egyetlen percre sincs megállás – a benne rejlő féktelen energiát pedig élő koncertjein ereszti szabadjára, most először ennek a hazai közönség is szem- és fültanúja lehet június 28-án a Budapest Parkban.

Machine Gun Kelly, Budapest Park, koncert, rapper, rap, 2020

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek