A Kung-fu mestere javaslatára kezdett énekelni

2023/07/10  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Szabó Andrea nevével korábban musical, operett és opera-előadások kapcsán találkozhattunk, különleges képességeire két évtizeddel ezelőtt egy kung-fu mester hívta fel a figyelmet, az ő hatására kezdett bele egy olyan útkeresésbe, amely a mai napig tart.

Fotó: asharti.com

Július 14-én, pénteken egy különleges esemény várja Bölcskén, a Szent András-kastély kertjében az érdeklődőket. Az Égi ima címet viselő koncerten Asharti Szabó Andrea, intuitív énekművész csodálatos hangján olyan dallamok szólalnak meg, amelyek a legbensőnkig hatolnak.

Asharti Szabó Andrea pályája két fő vonalon mozog. Az egyik művészeti, a másik a terapeuta tanári. Koncerteket ad, filmzenékben működik közre, és az éneklés emberi lélekre, valamint fizikai egészségi állapotra gyakorolt hatásaival is foglalkozik.

„Az utam, a küldetésem, az Asharti név »megérkezésével« világosodott ki előttem. A hangom által szeretném megérinteni a közönségem lelkét és támogatni őket a változásban. Amikor énekelek, akkor számomra is nagyon érdekes dolog történik, hiszen a dalok nincsenek előre megírva. Még azok sem, amiket adott esetben videóra veszünk. Van egy kerete, a zene, amely ad nekem egy alapot, és azon belül bontakozom ki. Ez teljességgel úgy hat, mintha egy előre megírt zenemű lenne hallható. A hangok rezgésének és frekvenciájának együttes jelentése tartalmazza az információt, ami áttörve a tudatnak és az egónak a gátját, hat test, lélek és szellem szinten" – mesélte Asharti Szabó Andrea, akinek művészetéből már a YouTube oldalán is ízelítőt kaphatnak a különleges zenei élményre vágyók.

„Már több alkalommal adott otthont nyári koncertemnek a Szent András-kastély. Az egyik kedvenc helyszínem, elképesztően erős energiák érzékelhetőek a környezetében. Az eseményre teljesen új zenei anyaggal készülünk, amelyek az adott pillanatban születnek majd meg a szövegek egy olyan nyelven, amit én kozmikus kódnyelvnek hívok. Akik látták annak idején a Gladiátor című filmet, hallhattak benne hasonlót Lisa Gerrard előadásában, illetve a legendás énekesnő, Enya zenei munkásságát is ilyen jellegű – kelta nyelvet idéződalok teszik ki" – tudtuk meg  tőle.

 

Asharti Szabó Andrea, Szent András-kastély

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek