Menopauza 1170x180

A kutyajósdától a sörfesztiválig

2019/04/20  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Tréfás asztrológiai elemzéssel, kártyavetéssel és számmisztikai elemzéssel is várják az állatbarátokat a szervezők az idei Belvárosi Kutyafesztiválon, amelyet a gazdátlan állatok örökbefogadásának népszerűsítésére rendeznek meg május 4-én a főváros V. kerületében.

Fotó: Ilargian Faus/Pexels

A Vigyél Haza Alapítvány és a kerület negyedik alkalommal rendezi meg az eseményt, hogy népszerűsítsék a felelős kutyatartást és a gazdátlan állatok örökbefogadását. Az első nemzeti kutyajósdában a gazdákat és az állatokat Bach Szilvia színész, humorista várja pozitív jóslatokkal, majd a Stolen Beat csapata zenél a Vigyél Haza Alapítvány sátránál.  A rendezvénnyel párhuzamosan a lipótvárosi önkormányzat Belvárosi Családi Pikniket szervez, amelyen gyerek- és sportprogramokkal, koncertekkel és kézműves foglalkozásokkal várják a látogatókat. (Az Olimpia park sétányára szervezett programot rossz idő esetén május 11-én tartják meg.)

***

Palóc húsvétot tartanak hétfőn a szlovákiai Fülek várában. A látogatók a várudvart birtokba vevő kézműveseknél készíthetnek ecsettel maratott, drótozott, fonálrátétes, viaszos-batik technikával és szalmával díszített hímes tojást, kipróbálhatják a mézeskalács-díszítést, elsajátíthatják a népibútor-festés alapjait, és megpróbálkozhatnak a drótozással is. A gyermekekre mesekuckó, arcfestés, kézzel hajtott körhinta, különféle ügyességi versenyjátékok sora, lovagoltatás és íjászat vár. A várudvarban és a Várfelső utcában kirakodóvásár, a rendezvény helyszínén helyi ételek kóstolója és ételszentelés, valamint húsvéti locsolkodás gazdagítja a programot. A vár tövében felállított szabadtéri színpadon folklóregyüttesek lépnek fel: a losonci Galáris és a füleki Foncsik énekegyüttes, a helyi File Banda, valamint a Rakonca és a Kis Rakonca néptáncegyüttes. Koncertet ad Herczku Ági és a Banda, valamint a besztercebányai Ján Mak zenekara vendégeivel.
 

***

Koncertek, tojásfestés, interaktív gyermekelőadás és néptáncbemutató is várja az érdeklődőket húsvétvasárnap és húsvéthétfőn az Ibolya Nap elnevezésű családi rendezvényen a Gödöllői Királyi Kastélyban. Vasárnap a MultiTalent Studió mutatja be Lázár Ervin Hétfejű tündér című művét Balogh Bodor Attila átdolgozásában, lesz zenés-táncos műsor, majd Halmos Mónika mesél a fűben-fában található finomságokról. A kastély Pálmaházában illattúra, a díszudvaron zenés előadás várja a közönséget. Húsvéthétfőn a Kóka Néptáncegyüttes néptáncbemutatója mellett a MiaManó Színház mesejátéka, a Nyáry Bábszínház interaktív gyerekelőadása és a Fourtissimo együttes koncertje szerepel a kínálatban.

***

Május 3. és 5. között rendezik meg a hagyományos Szentendrei Sörfesztivált a helyi Dunakorzón, ahol három nap alatt kézműves sörök és egyéb gasztronómiai élmények, könnyűzenei tehetségkutató verseny, valamint a The Carbonfools, az Omen, a Hősök és a Belmondo koncertje várja a látogatókat. A magyar és a nemzetközi kézműves, kisüzemi és nagyüzemi sörkülönlegességekkel a Dunakorzón és a Lázár cár téren várják az érdeklődőket. A rendezvény három napja alatt a nagy koncertek mellett fellép a számos stílusban játszó CéAnne and The Magic Pineapple, a Paul Simon-dalokat játszó akusztikus duó, a Kodachrome, valamint a harmonikán klasszikus-, könnyű-, dzsessz-, nép- és világzenét játszó Kéméndi Tamás. A vasárnapot a III. Szentendrei Nagyszínpad könnyűzenei tehetségkutató verseny döntője nyitja, amely Szentendre és térsége fiatal zenekarainak, énekeseinek ad lehetőséget a bemutatkozásra és megmérettetésre.

 

Belvárosi Kutyafesztivál, palóc húsvét, Fülek, Ibolya Nap, Gödöllői Királyi Kastély, Szentendrei Sörfesztivált

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek