A kutyajósdától a sörfesztiválig

2019/04/20  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Tréfás asztrológiai elemzéssel, kártyavetéssel és számmisztikai elemzéssel is várják az állatbarátokat a szervezők az idei Belvárosi Kutyafesztiválon, amelyet a gazdátlan állatok örökbefogadásának népszerűsítésére rendeznek meg május 4-én a főváros V. kerületében.

Fotó: Ilargian Faus/Pexels

A Vigyél Haza Alapítvány és a kerület negyedik alkalommal rendezi meg az eseményt, hogy népszerűsítsék a felelős kutyatartást és a gazdátlan állatok örökbefogadását. Az első nemzeti kutyajósdában a gazdákat és az állatokat Bach Szilvia színész, humorista várja pozitív jóslatokkal, majd a Stolen Beat csapata zenél a Vigyél Haza Alapítvány sátránál.  A rendezvénnyel párhuzamosan a lipótvárosi önkormányzat Belvárosi Családi Pikniket szervez, amelyen gyerek- és sportprogramokkal, koncertekkel és kézműves foglalkozásokkal várják a látogatókat. (Az Olimpia park sétányára szervezett programot rossz idő esetén május 11-én tartják meg.)

***

Palóc húsvétot tartanak hétfőn a szlovákiai Fülek várában. A látogatók a várudvart birtokba vevő kézműveseknél készíthetnek ecsettel maratott, drótozott, fonálrátétes, viaszos-batik technikával és szalmával díszített hímes tojást, kipróbálhatják a mézeskalács-díszítést, elsajátíthatják a népibútor-festés alapjait, és megpróbálkozhatnak a drótozással is. A gyermekekre mesekuckó, arcfestés, kézzel hajtott körhinta, különféle ügyességi versenyjátékok sora, lovagoltatás és íjászat vár. A várudvarban és a Várfelső utcában kirakodóvásár, a rendezvény helyszínén helyi ételek kóstolója és ételszentelés, valamint húsvéti locsolkodás gazdagítja a programot. A vár tövében felállított szabadtéri színpadon folklóregyüttesek lépnek fel: a losonci Galáris és a füleki Foncsik énekegyüttes, a helyi File Banda, valamint a Rakonca és a Kis Rakonca néptáncegyüttes. Koncertet ad Herczku Ági és a Banda, valamint a besztercebányai Ján Mak zenekara vendégeivel.
 

***

Koncertek, tojásfestés, interaktív gyermekelőadás és néptáncbemutató is várja az érdeklődőket húsvétvasárnap és húsvéthétfőn az Ibolya Nap elnevezésű családi rendezvényen a Gödöllői Királyi Kastélyban. Vasárnap a MultiTalent Studió mutatja be Lázár Ervin Hétfejű tündér című művét Balogh Bodor Attila átdolgozásában, lesz zenés-táncos műsor, majd Halmos Mónika mesél a fűben-fában található finomságokról. A kastély Pálmaházában illattúra, a díszudvaron zenés előadás várja a közönséget. Húsvéthétfőn a Kóka Néptáncegyüttes néptáncbemutatója mellett a MiaManó Színház mesejátéka, a Nyáry Bábszínház interaktív gyerekelőadása és a Fourtissimo együttes koncertje szerepel a kínálatban.

***

Május 3. és 5. között rendezik meg a hagyományos Szentendrei Sörfesztivált a helyi Dunakorzón, ahol három nap alatt kézműves sörök és egyéb gasztronómiai élmények, könnyűzenei tehetségkutató verseny, valamint a The Carbonfools, az Omen, a Hősök és a Belmondo koncertje várja a látogatókat. A magyar és a nemzetközi kézműves, kisüzemi és nagyüzemi sörkülönlegességekkel a Dunakorzón és a Lázár cár téren várják az érdeklődőket. A rendezvény három napja alatt a nagy koncertek mellett fellép a számos stílusban játszó CéAnne and The Magic Pineapple, a Paul Simon-dalokat játszó akusztikus duó, a Kodachrome, valamint a harmonikán klasszikus-, könnyű-, dzsessz-, nép- és világzenét játszó Kéméndi Tamás. A vasárnapot a III. Szentendrei Nagyszínpad könnyűzenei tehetségkutató verseny döntője nyitja, amely Szentendre és térsége fiatal zenekarainak, énekeseinek ad lehetőséget a bemutatkozásra és megmérettetésre.

 

Belvárosi Kutyafesztivál, palóc húsvét, Fülek, Ibolya Nap, Gödöllői Királyi Kastély, Szentendrei Sörfesztivált

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek