A legszebb pesti nyár náluk jár: ingyenes bulik a Szent István parkban

2017/06/26  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

XIII. kerületi Szent István park nyáron ingyenes és színvonalas rendezvényeknek biztosít pódiumot.

A legszebb pesti nyár náluk jár: ingyenes bulik a Szent István parkban

VERSPARK - Nyáresti koncertek a Szent István parkban – Nők, nők, férfiak

greCSÓKOLlár est

július 2., vasárnap 19.00

Zenés irodalmi est Grecsó Krisztiánnal és Kollár-Klemencz Lászlóval saját verseikből. A dalszerző, frontember (Kistehén) és az író közös estjén előkerül ihlet és barátság, szerelmek és szeretők, maradás és menekülés, remény és lemondás. Mindez közös dalokban, új novellákban. Régi történetek, fülledt esték, adomák és legendák. A zenés kalandozás különlegessége, hogy Kollár-Klemencz László prózaíróként, Grecsó Krisztián pedig dalszerzőként is bemutatkozik.

 

VERSPARK - Nyáresti koncertek a Szent István parkban

A Misztrál Együttes verskoncertje

július 16., vasárnap 19.00

Az együttes 1997-ben alakult, és mára a magyar zenei élet egyik népszerű formációjává nőtte ki magát. Munkásságukat többek közt Bartók Béla díjjal, Balassi Bálint emlékéremmel és Fiatalok a Polgári Magyarországért díjjal tüntették ki. Magyar és külföldi költők verseit, valamint népdalfeldolgozásokat állítanak színpadra, melyekhez az alapot a magyar népzenei hagyományok adják. Ezeket gyakran a ma divatos világzenei irányzatokkal is ötvözik. Több alkalommal merítenek az európai költészet kincsestárából (Baudelaire, Garcia Lorca, Villon, Gabriella Mistral). Adtak már koncerteket Erdélytől az Egyesült Államokig.

 

AUFeszt III.

július 21., péntek 19.00

Az idén öt éves Angyalföldi Utcazenei Fesztivál júliusi koncertjének fellépői a Poa Pratensis, a Hortus M és a Singers Ratty Jazz Band. A XIII. kerület több helyszínére, szabadtéri örömzenélésre hívtuk meg a főleg fiatal együtteseket, zenészeket, énekeseket, májustól szeptemberig, havonta egy-egy péntek estén, műfaji megkötés nélkül.

A helyszín ezúttal a Budapest XIII. kerület, Babér utcai templom parkja

 

VERSPARK - Nyáresti koncertek a Szent István parkban

Radnóti verszenei előadás a Turek Miklós és a KOSBOR Együttessel

július 30., vasárnap 19.00

Turek Miklós és a Kosbor zenekar (Tamás Benedek, Kata Horvati, Nemes Janó, Gyulai Csaba, Fejérdy Péter) közös műsora megidézi, hogyan válik eggyé szerelem és halál Radnóti Miklós életművében. A társulat egy észrevehetetlen együttes erővel viszi át a hallgatót Radnóti Miklós korának kifordult valóságába és a költő igaz álmaiba. Segít ebben Turek Miklós szuggesztív előadásmódja és a Kosbor zenekar egyedi hangszereinek sajátos megszólaltatása, ami a balkáni, az arab és a klezmer hangzásvilágot idézi. Minden levegővételnek, vonó és húrpattanásnak jelentése és jelentősége van. A Kosbor zenekar célja nem csupán a versmegzenésítés. Zenéjükkel tudatosan, hol a versekkel harmonizálva, hol ellenpontozva emelik ki a szövegek rejtett hangulatait, jelentésrétegeit.

 

VERSPARK - Nyáresti koncertek a Szent István parkban - záró est

Sebő Együttes – Szerelem, szerelem verskoncert

augusztus 13., vasárnap 19.00

A Sebő együttes 1970-ben alakult, mai formájában pedig 1994 óta dolgoznak együtt. Műsorukban magyar népzenét és énekelt verseket játszanak. Sebő Ferenc dalai és feldolgozásai, és többek közt Horatius, Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály, Berzsenyi Dániel, József Attila munkássága előtt is tisztelegnek.

 

AUFeszt IV.

augusztus 18., péntek 18.30

 Az idén öt éves Angyalföldi Utcazenei Fesztivál augusztusi koncertjének fellépői a Göller Lóránt & Sexofon, a Strings of the Streets és a Groovies. A XIII. kerület több helyszínére, szabadtéri örömzenélésre hívtuk meg a főleg fiatal együtteseket, zenészeket, énekeseket, májustól szeptemberig, havonta egy-egy péntek estén, műfaji megkötés nélkül.

A helyszín ezúttal: Budapest XIII. kerület, Ruttkai Éva park

 

25. Angyalfolki Utcabál

augusztus 27., vasárnap 10.00 – 22.00

Az Utcabál 25. születésnapja alkalmából idén is visszatérünk a rendezvény gyökereihez, azaz a folk- és népzenéhez valamint a népi hagyományokhoz, ünnepeltként köszöntjük a rendezvényen, a szintén 25. évfordulóját ünneplő Angyalföldi Vadrózsa Néptáncegyüttest. A népzenei és néptánc programok mellett, gyermekprogramok, interaktív sportfoglalkozások, vásári forgatag, vidámpark, főzőverseny, civil aktivitások és számos egyéb program várja látogatóinkat. A napot Ferenczi György és a Rackajam valamint a Rendhagyó Prímástalálkozó formáció koncertjével zárjuk

Helyszín: Budapest XIII. kerület, Dagály utca

Mindezekhez ennyit tennénk hozzá:

 A fotó illuszráció (by Robert Herrington– innen)

 


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek