A MAKÁM dupla koncerttel ünnepli 40. születésnapját a Fonóban

2023/11/15  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Krulik Zoltán vezette zenekar(ok) november 25-én egy különleges estet tart(anak) a Fonóban: megszólalnak 40 év terméséből a legkedveltebb Makám-dalok, de felcsendülnek majd a legújabb formáció vadonatúj dalai is

Dupla koncerttel ünnepli 40. születésnapját a MAKÁM a Fonóban

A Makám az egyik legtermékenyebb együttes a piacon szinte évente egy új lemezzel, megújuló formációval, friss zenei inspirációkkal.

A Makám Quartet a zenekar új vállalkozása: Ady és Weöres műsora után, a mai költőgeneneráció munkáit kötötte egy csokorba, Falcsik Mari, Jász Attila, Jónás Tamás, Lackfi János, László Noémi, Szabó T. Anna, Térey János, Tóth Krisztina verseit.  A quartet idén tavasszal alakult. Megfordultak a Művészetek Völgyében, a Petőfi Felhő Fesztiválon, a Borostyán Fesztiválon, Pannonhalmán a Bencés Gimnázium Dísztermében és a Pannónia Stúdióban elkezdődött a lemezfelvétel is.

„A múlt század második felében volt egy hangzásideálom: oboa, akusztikus gitár, nagybőgő, tabla – ebből lett a C.S.Ö., később a Makám. A Makám Quartet is így alakult, váratlanul, szinte a semmiből. A covid alatt sok új dalt komponáltam, s mikor meghallottam Violát (Okos Viola – aszerk.) énekelni, tudtam, őrá várnak a dalok. Bata Pityuval az Ady Projekt óta szoros a kapcsolat, Restás Gergő ütős játékára a Szimpla Kertben figyeltem fel öt-hat éve, s kisebb nyomozásra volt szükség, hogy rátaláljak, mivel nem ismertük egymás. Nagyot nevettünk, amikor hosszas hiábavaló telefonálgatás után, kevéske emléktöredékből összerakott leírás után Pribay Vali, a kiváló csellista kibökte, te a férjemet keresed, Zoli! Anyakönyv című prózakötetem írása idején kiapadt bennem a dalszövegforrás, verseket kerestem, melyek dalszövegként is működnek. Bújtam a köteteket, folyóiratokat, a világhálón keresgéltem, volt, ami a Facebookon köszönt rám.  De ha a délszláv háborút a nők szemszögéből idéző Anzix lemezre gondolok, mely előhívott egy remek női ének-triót Szalóki Ágival, Palya Beával, Bognár Szilvivel, vagy a karácsonyi lemezünk a 9 Colinda, melyet Lovász Irénnel készítettünk, mind új hangzást és formációt igényelt” – meséli a zenekar-alapító. (Forrás: Népszava)

Az est második részében a klasszikus Makám lesz hallható Magyar Bori énekével, Kuczera Barbara hegedűjével, Eredics Dávid fúvós hangszereivel, és ritmus szekcióban az alapító Krulik Zoltán maga mellett tudhatja Bata István basszusgitárost és Varró Zoli dobost is.

 

Makám, Fonó

 

 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek