Menopauza 1170x180

A régi Olof Palme-bulik hangulatát idéző partival búcsúztatja kiállítását a Millenium Háza

2024/05/21  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Egyetlen és utolsó estére életre kelnek a "Mélység/élesség – Remekművek a magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből" című kiállítás képei, mely univerzumba most te is beléphetsz. Dresscode: monokróm.

Fotó: Magyar Fotográfiai Múzeum

A Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményének legfontosabb alkotásaiból nyílt kiállítás a városligeti Millennium Háza Neo Kortárs Művészeti Terében. A tárlaton a legismertebb magyar vagy magyar származású fotográfusok – többek között André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassaï, Martin Munkácsi, Robert Capa – művei mellett 19. századi fotográfusok, világhírű külföldi fotóművészek és kortárs alkotók munkáival is találkozhat(ott) a nagyközönség.

Nézd meg a kiállítást úgy, ahogyan még biztosan nem láttad... Táncolhatsz a kiállítás képeire vagy részt vehetsz egy, a képek inspirálta mozdulatművészeti perfomance-on. Bepillantást nyerhetsz a divatfotózás rejtelmeibe, ha beugrasz a divatfotózási workshopra, s akár cimlap-modell is lehetsz egy estére. Buli és művészet rázva, nem keverve: az est rezidens lemezlovasai: DJ INFRAGANDHI és DJ PETRÁNYI.

A program

19:30-20:30 Welcome drink
Egy pohár pezsgő a pezsgő élményekért.

19:30-21:30 Fejdísz és csokornyakkendő készítő workshop
Egyedi kiegészítők készítése partyra hangolva.

19:30-20:30 PETRÁNYI: DJ SET 

Petrányi Zsolt művészettörténész, kurátor, rezidens DJ. A bakelit lemezek gyűjtését és azoknak válogatott bemutatását hasonlóan fogja fel, mint a kortárs művészet prezentálását. Ahogy a művészetben, úgy a zenében is azt keresi, mi hogyan kapcsolható össze egymással, hogyan lehet a következetesség és a meglepetés érzését egyaránt felébreszteni. Leginkább a house, tech-house - vagy ahogy ő hívja - az intelligens house területét kedveli. DJ set-jét mindazoknak ajánlja, akik szeretik az igényes tánczenét, és az elektronikus zene kreatív újításait.

19:30-20:00 Tárlatvezetés a mélység/élesség kiállításban
Lendületes, informatív, izgalmas vezetések a mélység/élesség kiállításban.

20:00-20:30 Mozdulatművészeti performance a kiállításra reflektálva

Pálosi István és a Magyar Mozdulatkórus mozdulatművészeti performansza a Millennium Háza rózsakertjéből indul, invitálva a közönséget a különleges fotókiállítás terébe, ahol a tematikus termeken végighaladva a táncosok a mozdulatok absztrakt kifejezőeszközét használva reagálnak a képek témáira, hangulatára, üzenetükre, ezzel is megelevenítve az álló képek történetét. Május 25-e a Mozdulatművészet napja, előadásunkkal tisztelgünk a már nem köztünk levő Mestereink előtt és ünnepeljük a Mozdulatművészet napját.

20:30-21:00 INFRAGANDHI: DJ SET

Egy órányi tematikus, a kiállítás anyagára reflektáló, filmzenei ihletettségű - vagy ha úgy tetszik, fotó-hangulatú - elektronika és deep house szett

21:00-21:45 Almási Csaba divatfotózási workshopja

Megszépít a fény 
Előadás a fotográfiáról, divatfotózásról és fényről.
Programvezető: Almási Csaba fotográfus, egyetemi tanár, divatfotós, az első magyar divatfotós generáció meghatározó alakja. 

21:30-22:00 Tárlatvezetés a mélység/élesség kiállításban
Lendületes, informatív, izgalmas vezetések a mélység/élesség kiállításban.

22:00-01:00 INFRAGANDHI: DJ SET
Könnyed, kifejezetten táncra ösztönző eklektika.

A tárlatvezetések, a táncelőadás, valamint a divatfotózási workshop helyszíni regisztrációhoz kötöttek műtárgyvédelmi okokból és a helyszín befogadóképességének függvényében.

Millennium Háza, finisszázs, fotó, kiállítás

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek