A Sziget soha nem ér véget: after Foals módra a Budapest Parkban

2016/08/09  ·   Ajánló   ·  Kovács Máté

Az idei szigetlakóknak nem érdemes annyira elkapkodni a hazaindulást, hiszen a fesztivál nem ér véget a kedd este a Hajógyárin, a buli a Budapest Parkban folytatódik, méghozzá nem is akárhogy. 17-én este három sztárzenekar várja levezetésképpen azon túlélőket, akik komolyan veszik az „éjjel soha nem érhet véget” jelmondatot.

A Sziget soha nem ér véget: after Foals módra a Budapest Parkban

Első alkalommal érkezik Magyarországra a Slaves, akik tavaly a BBC Sound of 2015 listájára is felkerültek és ugyanebben az évben ki is adták nagy sikerű debütáló albumukat Are You Satisfied? címmel. A korong a 8. helyen nyitott a brit lemezeladási listán, így garantálható volt a fesztiválokon és klubkoncerteken való részvétel, és szerencsére hozzánk is beugranak egy jó kis bulira.

Az elektronikus folkban utazó Crystal Fighters nem újonc a hazai közönség számára, többször jártak nálunk fesztiválokon és klubkoncerten is. Két stúdióalbummal, és megannyi neves fesztiválos fellépéssel a hátuk mögött szerdán a Park közönségét is biztosan megtáncoltatják slágereikkel (I LoveLondon, Plage,Love Natural).

Az este talán legjobban várt zenekara, az oxfordi indie-rockot játszó Foals, akik zsinórban harmadik éve térnek vissza kis hazánkba. A csapat tavaly jelentette meg negyedik stúdió albumát What Went Down címmel, ami a kritikusok és az eladási példányszám alapján igazi mestermű lett. Az év koncertzenekarának többször is kikiáltott banda zárja a 2016-os Sziget-idényt afterparty címszó alatt, így azok is részesülhetnek egy picit a „Sziget fílingből”, akiknek nem adatott meg az egy hét együttlét.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek