Menopauza 1170x180

A Tom's Diner étlapján van Suzanne Vega menü is! Vajon vega?

2018/10/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Vasárnapi Hírek interjút közölt Suzanne Vegával. Ebben a beszélgetésben emlegették Tom híres éttermét.

Fotó: Eater

A november 11-én Budapestre érkező énekesnő jelezte, hogy a budapesti koncert nem a turné része: ide egy olyan greatest hits show-val készül, amelyből "nem meri" kihagyni a  Lukát és a Tom’s dinert... Csejtei Orsolya kérdésére azt is elmondta, hogy a vendéglátóhely létezik, még ma is ott van a Broadway-n, a 112-es szám alatt, ahova időnként még ma is beugrik egy kávéra. Azt is elmesélte, hogy amióta a dal is  – plusz egy filmsorozat –hozzájárult a népszerűségéhez, ő is mindenhol kint van a falon, sőt, az étlapról lehet rendeleni Susan Vega-menüt is (így, elírva).

"Mindig nagyon örülnek nekem, de azért a kávéért nekem is fizetnem kell" – mesélte nevetve.

Egyébként a hely nem büfé vagy bisztró, hanem – ahogy a fotón is látszik – étterem. Csak a rím kedvéért lett belőle "diner", de ezért feltehetően senki sem sértődött meg... Az már csak hab a tortán – vagy a kávén –, hogy ha felismerik ott, elkezdik dúdolni a dalt, illetve, annak a végét, a dünnyögős részt :)

A születéséről ezt mesélte:

"Gyakran jártam Tomhoz a nyolcvanas években, egyetemista koromban (...), többnyire reggelente, kávézni. Nála ültem akkor is, amikor egy fotós barátom arról mesélt, miként látta meg a saját életét egy pohár üvegfalán tükröződni. Hazafelé menet ez a gondolat járt a fejemben, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy megszületett hozzá a dallam is. Amikor hazaértem, azonnal rögzítettem – zongorakísérettel képzeltem el, egy francia film betétdalaként, de mivel nem volt otthon zongorám, a capella énekeltem el. Aztán így maradt."

 A teljes interjú itt olvasható

Suzanne Vega, MOMSport, Luka, Tom's Diner, turné, Solitude Standing

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek