A Wanted remember és a Beastie Boys

2020/07/05  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Wanted magazin idén lenne 25 éves – ez alkalomból a volt szerkesztőségi tagok több eseményt is terveznek: ennek első ünnepi etapja, hogy a lap néhány egykori szerzője podcast-sorozatot indított.

A Wanted remember és a Beastie Boys

Az 1995-ben indult és egészen 2002 májusáig üzemelő Wanted magazin a magyar könnyűzenetörténet sok szempontból formabontó médiaterméke volt. A maga idejében kicsit ki is lógott a sorból, mind megjelenésével, mind zenei-kulturális tartalmával.

Mindemellett más magyarázatuk is van arra, hogy a  "megemlékezési" műsor második részét éppen a Beastie Boys-ról (1981-2012) készítették. Elsősorban az, hogy tavasszal bemutatták Spike Jonze Beastie Boys Story című dokumentumfilmjét,

de persze azért is, mert a Beastie Boys-ról annak idején többször írtak a magazinban, aztán azért, mert kétszer is jártak Magyarországon, és végül, de nem utolsósorban azért, mert a poptörténelem egyik legizgalmasabb és legnagyobb hatású életművéről van szó.

 

Vendégük a Los Angelesben és Budapesten élő magyar filmproducer, Turán Eszter volt, aki Beastie Boys-rajongó, és egyik alkotója a BP Underground dokumentumfilm-sorozatnak, melynek belinkelt része éppen a budapesti hiphop-színtérről szól. Eszterrel Németh Róbert és Danny Wilde beszélget, a szerk. Bihari Balázs (Hippikiller).

Ahogy említettük, ez a Wanted podcast második adása, melyet a következő hetekben újabbak követnek majd. Bemutatkozó epizódunkban Lovasi Andrással beszélgettek a zeneipar válságáról.

 

Wanted magazin, podcast, Beastie Boys

 

 

Szólj hozzá!


Az emberek felhagytak a zajongással – a madarak szexibb hangon kezdtek énekelni a karantén idején

Az emberek felhagytak a zajongással – a madarak...

A madarak énekhangjai is megváltoztak a világjárvány miatti korlátozások idején – állapította meg egy friss amerikai tanulmány. A tavaszi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Finoman szólva: furcsa évadot zárnak a szabadtéri koncerthelyszínek

A járvány sújtotta idei évadot rengeteg újratervezés jellemezte. Jövő héten zárja szokatlan szezonját a Budapest Park, a Kobuci kert október 8-án zárja a nyarat a Góbé zenekar koncertjével, a Barba Negra Track programján nem tudunk kiigazodni: nem látjuk, hol a szabadtér vége és hol kezdődik a klubszezon, de arra következtetünk...

Budapest Ritmo Piknik: 15 ingyenes szabadtéri koncert piacon és placcon

A Budapest Ritmo Piknik az öt éve megszokott Budapest Ritmo járványbarát újragondolása. Október 9–10. között 15 ingyenes szabadtéri koncertet rendeznek – ezúttal nem az Akváriumban, hanem három budapesti köztéren: a Millenáris parkban, a Hunyadi téri piac mellett és a Rákóczi téri piac előtt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek