Az Akváriumban lép fel Sinead O’Connor!

2019/10/25  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Négy év kihagyás után ismét turnéra indul a Grammy-díjas, ír énekes-dalszerző, Sinead O'Connor. December 9-én, a NagyHallban hallhatja a közönség.

Az Akváriumban lép fel Sinead O’Connor!

Sinead O'Connor 1966. december 8-án született Dublinban, John és Marie O'Connor 3. gyermekeként.  1987-ben, huszonévesen robbant be a köztudatba The Lion and the Cobra című albumával, amit saját maga producereként rögzített, a felvételek alatt pedig épp első gyermekét várta. A kopasz, vadóc énekesnőt már ekkor, azonnal megjegyezte a közönség.

Ezt követte 1990-ben a Nothing Compares 2 U című Prince-dal feldolgozása, amivel azonnal a slágerlisták élére ugrott, és egyből világszinten elismert énekesnővé vált.

Az azóta eltelt csaknem három évtized alatt számtalan stílusban kipróbálta magát, az ír folktól a reggae-n át az alternatív rockig. Sinead O'Connor közismerten erős véleménnyel bír mind társadalmi, mind vallási, mind emberjogi kérdésekben. 2018-ban muszlim vallásra váltott és nevet is változtatott.

Sinéad O'Connor már többször járt Magyarországon: 2007-ben fellépett a Sziget fesztiválon, legutóbb pedig 2015-ben koncertezett Budapesten, az "I'm Not Bossy, I'm The Boss" elnevezésű turnéjának egyik állomása a Müpa volt. (Az  albumot az amerikai Ban Bossy kampány ihlette, amely a bossy (parancsolgató, ellenséges) jelző fiatal nőkre gyakorolt negatív hatására kívánta felhívni a figyelmet. Sinéad O'Connor többször is kiemelte, hogy a zeneipar kifejezetten nehéz terep, ha valaki nőként szeretne érvényt szerezni a döntésének.)

 

Amiről a szervezők által küldött és általunk is idézett anyag – jótékonyan – hallgat, az az, hogy ez alatt a négy év alatt nem kifejezetten a zenéje miatt került a címlapokra az énekesnő. 2017 augusztusában került fel az internetre az az elhíresült videója, amit ő maga tett közzé a közösségi oldalán. A kisfilm meglehetősen megrázóra sikeredett, az énekesnő többször is zokogásban tör ki és nagyon elveszettnek tűnik rajta. A videó egyrészről a rajongóinak, a zenéjét szeretőknek szólt, mivel megpróbálja elmagyarázni, mit is él át ő nap mint nap a betegségével (bipoláris rendellenesség  a diagnózis) kapcsolatban, másrészről szól a családjának is, akik 2015 táján megszakítottak vele minden kapcsolatot, így nem is támogatják a harcát a betegsége ellen.

Az, hogy turnéra indul, a kívülállók számára azt jelenti, hogy nyerésre áll a mentális zavarral szemben, és kialakult benne egyfajta rend, és abban is biztosak vagyunk, hogy az Akváriumban egy egész (telt) háznyi támogatóra talál majd.

 

Sinead O'Connor, koncert, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek