Az állatkertben most nem csak a madarak fognak énekelni

2017/07/03  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Zenés Állatkerti Esték címmel 2002 óta szervez minden évben koncertsorozatot a Fővárosi Állat- és Növénykertb. Ennek részeként az elmúlt másfél évtizedben 111 előadásra került sor. Most újann koncerteket rögzíthet a számláló

Az állatkertben most nem csak a madarak fognak énekelni

Kern András, Hernádi Judit és Heilig Gábor fellépésével veszi kezdetét július 5-én a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat idei évada, amelynek során augusztusig nyolc koncertre kerül sor szerdánként a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A szerda esti nyitóelőadáson Kern András Lövölde tér című koncertjét hallhatja a közönség.

Július 12-én a Budapest Klezmer Band lép fel, a koncert vendége Tompos Kátya lesz, július 19-én Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra ad koncertet, július 26-án pedig a Sárik Péter Trió zenél, Falusi Mariann, Berki Tamás és Szőke Nikoletta vendégekkel kiegészülve.

Az augusztust Geszti Péter nyitja Széles Izával, a hónap második szerdáján pedig a Papajazz lép fel Malek Andreával és Szolnoki Péterrel kiegészülve. Augusztus 16-án a Budapest Bár koncertezik a kertben, a sorozatot pedig augusztus 23-án a Sztártesók elnevezésű jótékonysági ráadáskoncert zárja, amelyen Tóth Vera és Tóth Gabi mellett a Vastag Tamás és Vastag Csaba testvérpár, valamint Király Linda és Király Viktor lép fel. A koncert bevételét az Alapítvány a Budapesti Állatkertért szervezet támogatására fordítják.

A koncertek 20 óra 30 perckor kezdődnek, de az előadásokra érkező közönség már másfél órával korábban beléphet és tehet egy sétát a kertben. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

A zenés programok másfél évszázados múltra tekintenek vissza az állatkertben, hiszen már a megnyitás évében, 1866-ban működött a Pálffy gróf adományaként felállított zenepavilon. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a követező évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta. Az 1950-es években szabadtéri színpad működött a kert területén, majd néhány évtizedre megszűntek a zenés programok, egészen az 1990-es évek közepéig, amikor a Budapesti Fesztiválzenekar adott élő koncertet a helyszínen.

 


 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek