Az év egyik legnagyobb popzenei szenzációja a Hajón

2017/06/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Napjaink egyik legizgalmasabb és legszerethetőbb énekes-dalszerzője, a dán Alex Vargas kétség kívül az idei év egyik legnagyobb popzenei szenzációja lesz.

Az év egyik legnagyobb popzenei szenzációja  a Hajón

A Vagabond egykori frontembere, az Above & Beyond egykori vokalistája és társdalszerzője nyári fesztiválturnéját szakítja meg első magyarországi koncertjével, amikor június 17-én az A38 Hajó koncerttermében mutatja majd be első nagylemezét, a márciusban megjelent Cohere dalait.

Bár még csak 28 éves, élete felét mégis színpadon töltötte: Alex Vargas pedig már meg is találta saját hangját, amit egy barátja noise soulként aposztrofált. A jelző pedig tényleg találó, hiszen a dán énekes-producer az elmúlt két évben mindig tett azért, hogy kiérdemelje a kontinens figyelmét saját, őszinte és törékeny dalaival: a Giving Up The Ghost szívszorító refrénje, vagy a Wear Your Demons Out minimalizmusa már egy érett, saját képességeit teljesen kihasználó dalszerző-énekest tükröztek megjelenésükkor is.

Persze Alexnek tényleg a zenéről szólt az élete azóta, hogy 12 évesen először színpadra állhatott egy TV-s forgatás miatt: 15 éves korában Kurt Cobain emléke előtt tisztelegve már gitárt is ragadt, 17 évesen pedig Angliába költözött, hogy megtalálja saját magát, és zenekarát. Ez lett a Geffen csoda-reménysége, a Vagabond, ami a The Script és James Morrison társaságában turnézhatta végig Európát, és a Glastonbury-n is kétszer színpadra állhatott. Ugyanakkor Alex nem tudott azonosulni azzal az iránnyal, amerre a zenekara tartott, így új impulzusra volt szüksége, és Los Angelesbe költözött. „Minden szót és legfogott hangot én írtam azon a lemezen, és minden, a hangomban kifejezett érzelem én voltam” – emlékszik vissza az énekes, aki ezt követően akusztikus balladákat kezdett írni, immáron saját neve alatt.

Ezzel saját útját is megtalálta, és a Pink Floyd, Queen és Jeff Buckley lemezeken felnőtt énekes már tudta, hogyan fejezheti ki magát úgy, hogy azzal maradéktalanul azonosulhasson is. Ennek első megnyilvánulása a Giving Up The Ghost, majd a Higher Love kiadása volt – ezek a kislemezek előzték meg a Cohere megjelenését, ami az idei év egyik legnagyobb európai sikerlemezének ígérkezik. „Kétségtelen, hogy a lemez tele van fájdalommal – a dalok többségét valódi kihívás volt megírni.” Azonban az olyan dalok, mint a Tidal, vagy a Sweet Abandon, méltán bizonyítják, hogy napjaink egyik legizgalmasabb friss hangját ismerhetjük meg általa.


 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek