Az nyer, aki a legtöbb csipeszt kapja – őszi programok az Esernyősben

2020/09/01  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Koncertek, beszélgetések, kortárs képzőművészet – ezt hozza az ősz Óbudán, a Fő téren.

Fotó: Nagy Attila

Az esernyősben folyamatos a fertőtlenítés a belső terekben, a rendezvényeken max. 100 fő vehet részt és kézfertőtlenítési lehetőséget is biztosítanak.

Szeptember 3-án indul az Önkéntes Trendőrség című új sorozat, melynek keretében Bárdos Deák Ági és Para-Kovács Imre közéleti-közérzeti beszélgetések keretében jár körbe egy-egy kiemelt témát minden hónap első csütörtök estéjén. Az első alkalom A félreértett jövő – Majd mi megmutatjuk, mi az a holnap címet viseli és meghívott vendégként Erdélyi Zsolt Superman lesz a beszélgetőtárs.

Szeptember 4-én drMáriás (képünkön) legújabb kiállítása nyílik az Esernyős Galériában: a Soros György és Orbán Viktor békét kötnek című tárlaton a művész a jóhiszeműség, a naivitás, a bárgyúság és a szépség elemeit állítja szembe a politika, a történelem, a permanens forradalom és a pénz világával. A kiállításon megtekinthetők lesznek az alkotó koronavírus-járvánnyal kapcsolatos művei is Győrfi Pálról, Müller Cecíliáról, Kásler Miklósról, Baby Yodáról és másokról.

Szeptember 10-én Kiteregető slam poetry est lesz Pion István költő-slammer, újságíró házigazda vezetésével. Az Esernyős versenysorozatában nincsenek tabuk, se összegyűrt kéziratok, csak bivalyerős gondolatok, hogy a végére minden kitisztuljon a fejekben, amit csak a mikrofon centrifugája kibír. Bárány Bence slammer, a Vates márka alapítója showcasében azt a témát járja körül, amit az eseményben megszavaznak a számára. Az este folyamán Kemény Zsófi többkötetes költő, slammer és Mészáros Péter országos slam poetry bajnok a helyszínen csap össze, hogy a közönség által adott tematikára új szöveget írjon és három különleges versenyblokkban kiteregesse a gondolatait. A végén az nyer, aki a legtöbb csipeszt kapja a résztvevőktől...

Ami pedig a szabadtéri programokat illeti, szeptember 2-án az Esernyős teraszán Mayer Albert (gitár) és Szalkay Dávid (trombita) fog játszani – a duó repertoárján a különböző műfajok stílusosan és jól megférnek egymás mellett a komolyzenétől egészen a dzsesszig. A minikoncert ingyenes és kerekesszékkel is látogatható.

Szeptember 25-én este hatkor Taiko Hungary japándobkoncert koronázza meg a HAIKU ÓBUDA pályázatra érkezett Facebook-haikukból készült kiállítás megnyitóját (15.00.– belső udvar).

Szeptember 30-án pedig Nyugtával DJ a napot! – este héttől az International Love Affair lemezlovászainak dallamos dj-szettjeivel lehet levezetni a napot az Esernyős teraszán.

Jöjjön ki Óbudára!

Esernyős, Óbuda

 

 

Szólj hozzá!


Rendhagyó koncerttel és szólóban tér vissza az egykori frontember

Rendhagyó koncerttel és szólóban tér vissza az...

Öt év után első szólólemezével tér vissza a színpadra Fehér Balázs, a Carboonfools egykori frontembere – a koncert előtt dumálni is lehet...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Jövőre veletek ugyanott: Hobo nagykoncertje is elmarad idén

De nem vész el: Hobo 2020. december 28-ra, a Papp László Budapest Sportarénába meghirdetett koncertje az eredeti helyszínen, 2021. november 20-án kerül megrendezésre.

Nem lesz nagyszínpad a ma kezdődő szüreti fesztiválon Tokajban

Ma kezdődik és vasárnapig tart a Tokaji Szüreti Napok: a rendezvényen lesz többek között utcaszínház, népi játékok tere, tűzzsonglőrshow és interaktív történelemóra, de bemutatkoznak a gólyalábasok és vásári komédiások is
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek