Az nyer, aki a legtöbb csipeszt kapja – őszi programok az Esernyősben

2020/09/01  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Koncertek, beszélgetések, kortárs képzőművészet – ezt hozza az ősz Óbudán, a Fő téren.

Fotó: Nagy Attila

Az esernyősben folyamatos a fertőtlenítés a belső terekben, a rendezvényeken max. 100 fő vehet részt és kézfertőtlenítési lehetőséget is biztosítanak.

Szeptember 3-án indul az Önkéntes Trendőrség című új sorozat, melynek keretében Bárdos Deák Ági és Para-Kovács Imre közéleti-közérzeti beszélgetések keretében jár körbe egy-egy kiemelt témát minden hónap első csütörtök estéjén. Az első alkalom A félreértett jövő – Majd mi megmutatjuk, mi az a holnap címet viseli és meghívott vendégként Erdélyi Zsolt Superman lesz a beszélgetőtárs.

Szeptember 4-én drMáriás (képünkön) legújabb kiállítása nyílik az Esernyős Galériában: a Soros György és Orbán Viktor békét kötnek című tárlaton a művész a jóhiszeműség, a naivitás, a bárgyúság és a szépség elemeit állítja szembe a politika, a történelem, a permanens forradalom és a pénz világával. A kiállításon megtekinthetők lesznek az alkotó koronavírus-járvánnyal kapcsolatos művei is Győrfi Pálról, Müller Cecíliáról, Kásler Miklósról, Baby Yodáról és másokról.

Szeptember 10-én Kiteregető slam poetry est lesz Pion István költő-slammer, újságíró házigazda vezetésével. Az Esernyős versenysorozatában nincsenek tabuk, se összegyűrt kéziratok, csak bivalyerős gondolatok, hogy a végére minden kitisztuljon a fejekben, amit csak a mikrofon centrifugája kibír. Bárány Bence slammer, a Vates márka alapítója showcasében azt a témát járja körül, amit az eseményben megszavaznak a számára. Az este folyamán Kemény Zsófi többkötetes költő, slammer és Mészáros Péter országos slam poetry bajnok a helyszínen csap össze, hogy a közönség által adott tematikára új szöveget írjon és három különleges versenyblokkban kiteregesse a gondolatait. A végén az nyer, aki a legtöbb csipeszt kapja a résztvevőktől...

Ami pedig a szabadtéri programokat illeti, szeptember 2-án az Esernyős teraszán Mayer Albert (gitár) és Szalkay Dávid (trombita) fog játszani – a duó repertoárján a különböző műfajok stílusosan és jól megférnek egymás mellett a komolyzenétől egészen a dzsesszig. A minikoncert ingyenes és kerekesszékkel is látogatható.

Szeptember 25-én este hatkor Taiko Hungary japándobkoncert koronázza meg a HAIKU ÓBUDA pályázatra érkezett Facebook-haikukból készült kiállítás megnyitóját (15.00.– belső udvar).

Szeptember 30-án pedig Nyugtával DJ a napot! – este héttől az International Love Affair lemezlovászainak dallamos dj-szettjeivel lehet levezetni a napot az Esernyős teraszán.

Jöjjön ki Óbudára!

Esernyős, Óbuda

 

 

Szólj hozzá!


A német külügyminiszter hagyná bulizni azokat, akiket már beoltottak

A német külügyminiszter hagyná bulizni azokat,...

A HVG idézte Heiko Maast, aki szerint semmi értelme azokat a polgárokat korlátozni, akik már megkapták a vakcinát.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

A Fábián Juliról elnevezett alapítvány jótékonysági akciója: Save the backstage!

Jótékonysági kezdeményezés indul #savethebackstage néven a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került zene- és rendezvényipari munkavállalók megsegítésére. A befolyó bevételt a Fábián Juli Emlékalapítvány gondozza és osztja szét a rászorulóknak.

Ferenczi Gyuri és Mező Misi is beül A DAL 2021 zsűrijébe

Vincze Lilla, Nagy Feró és a visszatérő Mező Misi mellett új szereplőként Ferenczi György lesz A Dal 2021 zsűrijének negyedik tagja. Tavaly Pély Barna és Apáti Bence is zsűritagok voltak.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek