Barbra Streisand – és Kozma Orsi!

2022/07/20  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Kozma Orsi öt évvel ezelőtt mutatta be a Fesztivál Színházban nagy sikerrel Woody és a swing című produkcióját,most pedig az idén nyolcvan esztendős (!!!) Barbra Streisand karakterét idézi meg előadásával, amiben saját zenekara mellett a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar és Szabó Kimmel Tamás színművész lesz segítségére.

Fotó: Müpa/Graff Gergely

A nyári szünidőben hét vadonatúj felvétellel bővült a Müpa online médiatára, így július 18-tól a nézők alig néhány kattintással többek közt olyan emlékezetes koncerteket élhetnek át újra a képernyők előtt, mint  Kobajasi Kenicsiró és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának hangversenye, Rufus Wainwright csodálatos estje, Snétberger Ferenc vagy Beck Zoltán nagyszerű koncertje.

Az est címe: „Kozma Orsi: Barbra Streisand! – és én?”. De mit keres a végén a kérdőjel? Ezt a Müpa blogjának adott interjújában mesélte el az énekesnő.

"Amikor Zöldi Gergellyel, az est dramaturgjával elkezdtük összerakni a produkciót, mondtam neki (én, a szorongó), hogy biztosan lesznek fanyalgók, akik azt kérdezik majd: hogy jövök én – aki Barbra nyomába sem érhet – ahhoz, hogy Streisand-dalokat énekeljek? Gergőnek pedig megtetszett a „nyavalygásom”, és azt mondta, akkor álljunk bele ebbe a dologba, és jelenjen meg valahogy a címben is."

Az est folyamán Orsi nemcsak énekelni fog, hanem lesznek Streisanndal kapcsolatos sztorizgatások is. Ebben Szabó Kimmel Tamás lesz a partnere, akivel duetteket is énekelnek majd: a színész egyszer Barry Gibb, másszor Neil Diamond bőrébe fog belebújni. A nagy slágerek mellett, mint a People, az Evergreen vagy a The Way We Were, Streisand kevésbé ismert dalai is elhangzanak majd. Barbra ugyanis kis jazzklubokból indult a világhírnév felé, s abból az időből is játszanak majd dalokat.

"De felcsendül majd a New York State of Mind is, amit imádok, és amivel annak idején a kőbányai Szt. László Gimnázium „Ki mit tud?”-ját megnyertem. Számomra ez egy szerencsét hozó dal, de erről is lesz majd egy jó történet, amit elmesélek az este folyamán" – meséli Orsi.

Az estet inspiráló, gyönyörű pályát és kort megélt Barbra Streisand dolgozott Benny Goodman zenekarával és énekelt Miles Davis előtt a Village Vanguard apró pódiumán. Innen indult a világhír felé. „Énekes színésznő”, mondta magáról mindig, és bár többnyire a színészi munkája élvezett elsőbbséget, folyamatosan készített lemezeket is. Popzenei sikerei mellett mindvégig megmaradt Leonard Bernstein, Michel Legrand és Stephen Sondheim dalai ihletett tolmácsolójának, és időről időre visszatért a jazz világába.

Az utóbbi idők egyik legsikeresebb albumát Diana Krall zenei vezetésével és közreműködésével készítette, valamint újra fellépett a Village Vanguardban. Kozma Orsit és muzsikustársait ez az állandó zenei párbeszéd vonzotta leginkább, amikor megfogalmazták szándékukat, hogy a nagy előadó repertoárját a jazz irányából közelítsék meg.

Streisand utánozhatatlan – éppen ezért nem is cél az utánzás: Kozma Orsi zenei egyéniségére szabva, saját értelmezésben tárja elénk a bámulatos énekesnő dalainak legjobbjait.

 

 

Kozma Orsi, Barbra Streisand, Müpa

 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek