Bárdos Deák Ági születésnapján összeáll egy koncertre a Kontroll Csoport

2016/11/30  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Hét év után ismét koncertet ad a Kontroll Csoport, a nyolcvanas évek magyar undergroundjának legendás zenekara. Az apropó az Ági 60 című koncert: Bárdos Deák Ágnes kerek születésnapját élete formációival december 10-én a fővárosi Fáklya Klubban ünnepli.

Bárdos Deák Ági születésnapján összeáll egy koncertre a Kontroll Csoport

A Kontroll Csoport dalait Bárdos Deák Ágnes énekesnő az elmúlt években is rendszeresen előadta fellépésein, de a zenekar tagjai együtt utoljára 2009 őszén adtak koncertet, amikor egy debreceni est és egy Petőfi csarnokbeli esemény után a New York-i Le Poisson Rouge-ban játszottak, az Extremely Hungary programsorozat keretében.

"Azért is választottuk azt a kissé morbid szlogent, hogy Addig gyertek, amíg élünk, mert a Kontroll Csoport mind a hat még élő tagja színpadra lép a Fáklyában. Tehát ott lesz Müller Péter Sziámi, Hajnóczy Csaba, Hajnóczy Árpád, Kistamás László és Farkas Zoltán is. Sajnos a két dobos, Iványi Norbert és Lehoczky Károly már nincs az élők sorában, ahogy a szaxofonos Újvári János sem. A végéhez közeledő Ági 60 turnén az együttlét vezérelt minket, ez a legfontosabb, a régi társakat Molnár Gábor dobos egészíti ki, akivel már harminc éve együtt zenéltem az Ági és Fiúkban" - mondta Bárdos Deák Ágnes az MTI-nek.

A Kontroll Csoport első koncertje 1980 szilveszterén Wahorn András (a Bizottság együttes alapítója, festőművész) pomázi házának pajtájában volt. A csapat két és fél éves fennállása alatt mintegy negyven dal született, búcsúkoncertjét 1983 májusában adta. Ezt követően 1991-ben játszott a NapNap Fesztiválon, 2006-ban Bárdos Deák Ágnes ötvenedik születésnapja alkalmából tartott koncertsorozatot, majd következett a három említett 2009-es koncert.

"Számomra a Kontroll Csoport óta is folyamatos volt a koncertezés, és ugyanez a helyzet Péter, Csaba és Zoli esetében. Kistamás Laci énekes viszont a nyolcvanas évek végén, a Balkan Futourist megszűntével abbahagyta a zenélést, számára nehezebb feladat lehet most színpadra lépni. Az elmúlt években sokszor játszottunk külön-külön, és néhányan együtt Kontroll-dalokat, de Hajnóczy Csaba gitárjával nekem is egészen különleges élmény lesz a mostani fellépés" - fejtette ki az énekesnő.

Beszámolt arról, hogy az Ági 60 turnén sok fiatal volt a közönség soraiban, és úgy tűnik, nem kizárólag a mai ötveneseket érinti meg a Kontroll Csoport. Az énekes megjegyezte: a zene mai füllel is jól szól, a szövegek többségét pedig Müller Péter Sziámi írta, ami garancia a minőségre, de az időtállóságra is.

"A nyolcvanas években aktuális szövegek a hozzájuk kapcsolódó asszociációs körökkel ma is előhoznak friss jelentéstartalmakat".


A december 10-i esten Bárdos Deák Ágnes két aktív zenekara is fellép. Elsőként a tíz éve működő sanzonos hangulatú, a hazai kortárs költők megzenésítését is felvállaló Bardo lép színpadra, majd az Ági és Fiúk, amely öt évvel ezelőtt készített utoljára lemezt, és most ismét napirenden van egy új korong. A koncerten vendégként ott lesz Ujj Zsuzsi, Spenót (Csókolom), Víg Mihály (Balaton) és ef Zámbó István.


 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek