Menopauza 1170x180

Benczúr Kerti Esték

2024/06/11  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Klasszikus és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, valamint zenés színházi programok is várják a közönséget péntektől augusztus 28-ig a Benczúr Kerti Estéken Budapesten.

Benczúr Kerti Esték

A Benczúr Kert nyári eseménysorozata június 7-én a MazsiMó-GipsyMó Rumba Catalana koncertjével veszi kezdetét. Az esten a zenekar saját dalai mellett a Gipsy Kings slágerei csendülnek fel.

Június 18-án az Orlai Produkció Penelope Skinner brit írónő A legenda háza című darabjának premierével készül főszerepben Hernádi Judittal. Augusztusban az Orlai Produkció Mikor hazudtam? című előadásával tér vissza a Benczúr Kertbe Péterfy Borival és Rohonyi Barnabással.

A musicalek kedvelőit két sorozat is várja a nyáron. A Musical Klub kiköltözik a Benczúr Ház falai közül: először Toldy Máriának szerveznek születésnapi gálát, júliusban a sportot és a sportoló énekeseket állítják a középpontba, majd Kardffy Aishával és Kerényi Miklós Mátéval búcsúztatják a nyarat. A Musical Csillagok koncertjein Kocsis Dénes, Serbán Attila, Bordás Barbara, Füredi Nikolett és Szomor György lép fel.

A programsorozatból az operett műfaja sem marad ki: augusztus 15-én Kálmán Imre Marica grófnő című művének 100. születésnapjára írt A Mester és Marica című szcenírozott élőadásra várják a közönséget. A produkcióban az operett összes dala elhangzik, a keretjátékban pedig maga Kálmán Imre emlékezik vissza a darab születésére, saját életére, munkásságára. Közreműködik Lukács Anita, Vadász Zsolt, Szendy Szilvi, Peller Károly, Zábrádi Annamária és Dézsy Szabó Gábor.

Klasszikus és komolyzenei koncertek is várják az érdeklődőket: június 10-én a Pénzügyőr Zenekar játszik világslágereket, július 4-én Fischl Mónika és Sándor Péter könnyed nyáresti koncertre készül latinos és olaszos dalokkal, nyári koncertet ad a Danubia Zenekar és a Szent Efrém Férfikar, valamint Iván Ildikó operaénekes mesterkurzusa résztvevőivel.

Június 22-én, a Múzeumok éjszakáján is különleges programokkal készülnek: délután Bordás Barbara és Kékkovács Mara várja a gyerekeket Mesén innen, mesén túl című interaktív művészeti foglalkozással, este 8 órától a Budapest Ragtime Band muzsikál, a Postamúzeum látogatói pedig rendhagyó tárlatvezetésen vehetnek részt.

Augusztus 8-án pedig a nemzetközi cigány dal napját ünnepli a Benczúr Kert.

A részletes program itt.

 

Benczúr Kerti Esték

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek