Black metal-rítusok a trónteremben

2024/01/16  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Pontosabban az Analog Music Hallban... A Wolves in the Throne Room új, "Crypt of Ancestral Knowledge" című friss kislemezét mutatja be Budapesten május 20-án, a Mortiferum és a Gaerea társaságában.

Fotó: Wolves in the Throne Room

A 22 éve aktív Wolves in the Throne Room igazi mestere a különleges hangulatú black metal daloknak. A zenekar koncertjein is igyekszik megteremteni egy olyan hangulatot, mintha valamilyen ősi rítuson vennék részt. A zenéjük olyan, mint valami misztikus és melankólikus tisztelgés a viharok, az égő fa füstje és a Csendes-óceán északnyugati részén uralkodó vad energiák előtt. A zenekar ezt a hangulatot ragadja meg 2023 októberében megjelent Crypt of Ancestral Knowledge című új anyagán is. Az EP-n saját elmondásuk szerint két epikus metal szám és két indusztriális, atmoszférikus utazás hallható, amelyek a zenekar hangzását új, élénkítő irányba terelték.

Az amerikai black-metal csapat pedig most ezekkel a megújult energiákkal tér vissza Európába. A banda társai ezúttal amerikai és a portugál zenekarok lesznek.

A Mortiferum számára is fontos ihletést jelent a Csendes-óceán északnyugati része, ahonnan származnak. Hangzásuk egyszerre pusztító és éteri: a ’90-es évek death doomjának purgatóriumi szellemiségét maniszesztálják saját zenéjükben, a sűrű és nyomasztó hangulatú, a kínok, a kietlenség és a transzcendens kétségbeesés túlvilági hallucinációit hordozva dalaikban. Legutóbbi, Preserved in Torment című lemezükkel 2021-ben a Billboard slágerlistájára is felkerültek, megszilárdítva helyüket az underground death metal egyik elsőszámú előadóiként.

A harmadik fellépő a rejtélyes maszkok mögé rejtőzőtt portugál Gaerea lesz, akiket az extrém metal új generációjának zászlóvívőiként tartanak számon.

 

Analog Music Hall, Wolves in the Throne Room, Mortiferum, Gaerea

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek