Év koncertje - szavazás

Blondie 4(0) Ever: Debbie Harry és bandája Budapesten!

2014. június 25.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az amerikai rockegyüttes 1982-ben ugyan feloszlott, de 1997-re elhomályosultak a konfliktusok, és újra felvették a hangszereket, hogy a mai napig koncertezzenek. A 40. születésnapjukat megünneplő turné keretében szeptember 9-én érkeznek a Papp László Sportarénába.

És most.

Nem, Blondie nem az énekesnő-frontasszony, Debbie Harry művészneve, hanem az egész zenekaré. Igaz, a nyolcvanas évek elején az is lett a zenekar veszte, hogy a hölgy a zenekar többi tagjához képest igen nagy népszerűségre tett szert, ami nem lett volna gond egy szólóénekes+kísérőzenekar felállás esetén, de így feszültségekhez vezetett.

Szóval, a Blondie név az egész zenekart jelenti: élén a dalszerző és örök lázadó Debbie Harryt, a gitáros és zenei agytröszt Chris Steint, az erőműnek is nevezett dobos Clem Burke-öt, valamint a banda új tagjait: Leigh Foxx-ot (aki azért már 1997 óta a csapattal van), a gitáros Tommy Kesslert és a billentyűs Matt Katz-Bohen.

Az elmúlt négy évtizedben a Blondie nem csupán igazi amerikai nemzeti kinccsé vált, de egyike azon keveseknek, akik befolyásolták a zenét, a divatot és a művészetet is. Egy tiszteletlen Lower East Side-i punk bandából New York szókimondó nemzetközi nagykövetévé váltak - s noha dalaik bejárták a fülbemászó számokat játszó rádiócsatornák műsorait, a Blondie örökre a mindannyiunkban megtalálható punk szellemiség szinonimája marad. Slágerlista-vezető sikereik, bátor szerepvállalásuk és ritkaságszámba menő hosszú karrierjük miatt 2006-ban a Rock ‘N’ Roll Hírességek Csarnokába is bekerültek, ráadásul több mint 40 millió eladott albummal is büszkélkedhetnek.

 

2014 a Blondie fennállásának 40. évfordulója, s a zenekar egy különleges, dupla CD-s válogatással ünnepli ezt a mérföldkövet, amely Blondie 4(0) Ever címmel május 13-án került a boltokba. Egyik része a várva várt új válogatás, amelyet Ghosts of Download-nak neveztek el, a másik fele pedig a Deluxe Redux: Greatest Hits címen futó, a legnagyobb slágereik újból rögzített felvételeinek gyűjteménye, borítóján az ikonikus Andy Warhol képpel, amelyet a művész Debbie Harry-ről készített. Mindezt megfejelve a világkörüli turnéjukkal nem kétséges, hogy ez az év remek évfordulós ünnep a Blondie tagjai számára.

Ennek a turnénak Budapest is része lett végre, a magyar koncertre jegyek június 26-án 10 órától kaphatók. A rajongók álló és ülőjegyekből is válogathatnak a BudapestArénában szeptember 9-én megrendezésre kerülő bulira.


Képtár

  • Blondie 4(0) Ever: Debbie Harry és bandája Budapesten! kép 33265
 

 

Szólj hozzá!


Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Plágium ügy: Petruskát kizárták, Oláh Gergő jön A Dal szombati döntőjébe

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a vádaskodás A Dal egyik versenyművével kapcsolatban. A szakértők vizsgálódtak, és döntésre jutottak: Petruska Andrásnak távoznia kell, helyét Oláh Gergő veszi át.

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A beérkezett műveket Nagy Ricsi énekes vezényletével fogják zsűrizni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek