Blondie 4(0) Ever: Debbie Harry és bandája Budapesten!

2014. június 25.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az amerikai rockegyüttes 1982-ben ugyan feloszlott, de 1997-re elhomályosultak a konfliktusok, és újra felvették a hangszereket, hogy a mai napig koncertezzenek. A 40. születésnapjukat megünneplő turné keretében szeptember 9-én érkeznek a Papp László Sportarénába.

És most.

Nem, Blondie nem az énekesnő-frontasszony, Debbie Harry művészneve, hanem az egész zenekaré. Igaz, a nyolcvanas évek elején az is lett a zenekar veszte, hogy a hölgy a zenekar többi tagjához képest igen nagy népszerűségre tett szert, ami nem lett volna gond egy szólóénekes+kísérőzenekar felállás esetén, de így feszültségekhez vezetett.

Szóval, a Blondie név az egész zenekart jelenti: élén a dalszerző és örök lázadó Debbie Harryt, a gitáros és zenei agytröszt Chris Steint, az erőműnek is nevezett dobos Clem Burke-öt, valamint a banda új tagjait: Leigh Foxx-ot (aki azért már 1997 óta a csapattal van), a gitáros Tommy Kesslert és a billentyűs Matt Katz-Bohen.

Az elmúlt négy évtizedben a Blondie nem csupán igazi amerikai nemzeti kinccsé vált, de egyike azon keveseknek, akik befolyásolták a zenét, a divatot és a művészetet is. Egy tiszteletlen Lower East Side-i punk bandából New York szókimondó nemzetközi nagykövetévé váltak - s noha dalaik bejárták a fülbemászó számokat játszó rádiócsatornák műsorait, a Blondie örökre a mindannyiunkban megtalálható punk szellemiség szinonimája marad. Slágerlista-vezető sikereik, bátor szerepvállalásuk és ritkaságszámba menő hosszú karrierjük miatt 2006-ban a Rock ‘N’ Roll Hírességek Csarnokába is bekerültek, ráadásul több mint 40 millió eladott albummal is büszkélkedhetnek.

 

2014 a Blondie fennállásának 40. évfordulója, s a zenekar egy különleges, dupla CD-s válogatással ünnepli ezt a mérföldkövet, amely Blondie 4(0) Ever címmel május 13-án került a boltokba. Egyik része a várva várt új válogatás, amelyet Ghosts of Download-nak neveztek el, a másik fele pedig a Deluxe Redux: Greatest Hits címen futó, a legnagyobb slágereik újból rögzített felvételeinek gyűjteménye, borítóján az ikonikus Andy Warhol képpel, amelyet a művész Debbie Harry-ről készített. Mindezt megfejelve a világkörüli turnéjukkal nem kétséges, hogy ez az év remek évfordulós ünnep a Blondie tagjai számára.

Ennek a turnénak Budapest is része lett végre, a magyar koncertre jegyek június 26-án 10 órától kaphatók. A rajongók álló és ülőjegyekből is válogathatnak a BudapestArénában szeptember 9-én megrendezésre kerülő bulira.


Képtár

  • Blondie 4(0) Ever: Debbie Harry és bandája Budapesten! kép 33265
 

 

Szólj hozzá!


Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A jó zsarunak új albuma jelent meg

Josh Groban szeptember 21-én adta ki nyolcadik stúdióalbumát Bridges címmel.

Andrea Bocelli és fia duettjén sírni fogtok

Ha csak egyetlen videót nézel meg ma, ez legyen az! Andrea Bocelli legújabb dalában fiával Matteoval közösen énekli Fall On Me című dalát, ami még a legkeményebb szívű zenerajongót is azonnal leveszi a lábáról.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek