Blondie 4(0) Ever: Debbie Harry és bandája Budapesten!

2014/06/25  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az amerikai rockegyüttes 1982-ben ugyan feloszlott, de 1997-re elhomályosultak a konfliktusok, és újra felvették a hangszereket, hogy a mai napig koncertezzenek. A 40. születésnapjukat megünneplő turné keretében szeptember 9-én érkeznek a Papp László Sportarénába.

És most.

Nem, Blondie nem az énekesnő-frontasszony, Debbie Harry művészneve, hanem az egész zenekaré. Igaz, a nyolcvanas évek elején az is lett a zenekar veszte, hogy a hölgy a zenekar többi tagjához képest igen nagy népszerűségre tett szert, ami nem lett volna gond egy szólóénekes+kísérőzenekar felállás esetén, de így feszültségekhez vezetett.

Szóval, a Blondie név az egész zenekart jelenti: élén a dalszerző és örök lázadó Debbie Harryt, a gitáros és zenei agytröszt Chris Steint, az erőműnek is nevezett dobos Clem Burke-öt, valamint a banda új tagjait: Leigh Foxx-ot (aki azért már 1997 óta a csapattal van), a gitáros Tommy Kesslert és a billentyűs Matt Katz-Bohen.

Az elmúlt négy évtizedben a Blondie nem csupán igazi amerikai nemzeti kinccsé vált, de egyike azon keveseknek, akik befolyásolták a zenét, a divatot és a művészetet is. Egy tiszteletlen Lower East Side-i punk bandából New York szókimondó nemzetközi nagykövetévé váltak - s noha dalaik bejárták a fülbemászó számokat játszó rádiócsatornák műsorait, a Blondie örökre a mindannyiunkban megtalálható punk szellemiség szinonimája marad. Slágerlista-vezető sikereik, bátor szerepvállalásuk és ritkaságszámba menő hosszú karrierjük miatt 2006-ban a Rock ‘N’ Roll Hírességek Csarnokába is bekerültek, ráadásul több mint 40 millió eladott albummal is büszkélkedhetnek.

 

2014 a Blondie fennállásának 40. évfordulója, s a zenekar egy különleges, dupla CD-s válogatással ünnepli ezt a mérföldkövet, amely Blondie 4(0) Ever címmel május 13-án került a boltokba. Egyik része a várva várt új válogatás, amelyet Ghosts of Download-nak neveztek el, a másik fele pedig a Deluxe Redux: Greatest Hits címen futó, a legnagyobb slágereik újból rögzített felvételeinek gyűjteménye, borítóján az ikonikus Andy Warhol képpel, amelyet a művész Debbie Harry-ről készített. Mindezt megfejelve a világkörüli turnéjukkal nem kétséges, hogy ez az év remek évfordulós ünnep a Blondie tagjai számára.

Ennek a turnénak Budapest is része lett végre, a magyar koncertre jegyek június 26-án 10 órától kaphatók. A rajongók álló és ülőjegyekből is válogathatnak a BudapestArénában szeptember 9-én megrendezésre kerülő bulira.


Képtár

  • Blondie 4(0) Ever: Debbie Harry és bandája Budapesten! kép 33265
 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek