Boldog szülinapot, Fecó!

2018/03/02  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Március másodikán ünnepli születésnapját Balázs Fecó. Pályatársai, hazai hírességeink ebből az alkalomból köszöntötték a lírai hangvételű énekest, sok sikert, boldogságot kívántak neki, és régi, közös emlékeket idéztek fel.

Boldog szülinapot, Fecó!

Charlie szerint Fecó már letette az asztalra, amit kell. Innentől csak az egészség számít, és a boldog megelégedettség, hogy a zenész azt csinálhatja, amit igazán szeret. Keresztes Ildikó sorsszerű találkozásukról mesélt a lány korában még csak lemezborítóról csodált helyes énekessel, Csonka András pedig örül, hogy a Korál tavasszal újra belecsap a húrokba, és hogy az együttes frontembere végre fizikailag is készen áll, hogy fellépjen a sokak által várt koncerten. Dévényi Tibor is üdvözölte a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakját, aki nosztalgiával gondol vissza a Neotonos időkre, amikor még fiatal srácként bulizott együtt a sztárral.

Hatvanhetedik születésnapja alkalmából köszöntötték híres ismerősei Balázs Fecót, a Kossuth- és Liszt Ferenc díjas művészt. A legendás énekes – annak ellenére, hogy nemrégiben kétszer is operálták szívritmuszavar, majd koszorúér-meszesedés miatt – már jól van, köszönhetően annak, hogy odafigyelt magára és betartotta az orvosi utasításokat. Ebből adódóan nem kell tovább várni az egy éve húzódó Korál nagykoncertre, amit május 5-én tart a zenekar a Papp László Budapest Sportarénában.

„Drukkolok Fecónak, hogy a Korál koncert jól sikerüljön – mondta el Horváth Charlie, aki jó baráti kapcsolatot ápol a népszerű magyar zenésszel, sőt még szövegírójuk is közös. „Kívánok neki sok boldogságot, jó egészséget, békében a családjával és további sikereket. Mi már többszörösen kitettünk magunkért, így már semmi más nem lényeges, csak az egészség. Legyünk boldogok, hogy azt csináljuk, amit szeretünk, hiszen úgyis kifulladásig fogunk játszani.” – tette hozzá a Liszt-díjas, jellegzetes hangú előadóművész.

Keresztes Ildikó is jó kívánságait küldte el a szülinapos ünnepeltnek. A népszerű magyar énekesnő sok szeretettel beszélt első zenekari élményeiről, és véletlenszerű találkozásukról Fecóval.

„A Korált – erdélyi lányként, ahol minden tiltott volt, ami magyar - faltuk ezerrel, s akkoriban az életünket adtuk volna egy Korál, Piramis vagy LGT lemezért. Akkoriban szinte csak azt néztük, hogy elég helyes-e a zenész a lemezborítón és persze a dalokból kívülről fújtuk az összeset" – idézte vissza lánykori emlékeit a felkapott énekesnő.

„Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer együtt éneklünk majd duettet, de milyen érdekes az élet, mert az akkori közös kiadónk összehozott és ez rögtön meg is pecsételte a munka- és baráti kapcsolatunkat. Mi sem számítottunk rá, hogy A Csönd éve című dalnak ekkora sikere lesz. Azóta nem csak egy énekes társat és egy olyan embert tudhatok magamnak, akivel együtt dolgoztam, és akivel ilyen sikereket értem el, hanem egy nagyon-nagyon jó barátot is. Fecónak születésnapja alkalmából kívánom, hogy ez a munka, baráti kapcsolat tartson örökké és legalább még egy ennyit kívánok magunknak, a többit majd folytatjuk odaát” – üzente Keresztes Ildikó.

A köszöntők között szerepelt Balázs Fecó régi nagy rajongója Csonka András is, akit fiatal korában elsősorban a Korál életmű lírai dalai varázsoltak el. A színész frissdiplomás, legelső szereplése a „Hölgyeim, elég volt!” című, múlt század 30-as években játszódó francia vígjátékban volt az egykori Vidám színpadon, amelynek zenéjét akkoriban Fecó szerezte.  

„Ez a Koráltól és Fecótól teljesen idegen zenei világ, francia vígjátékocska, amihez teljesen egyedülállóan ő írta a zenéket, egy fantasztikus kirándulás volt. Az a számomra addig elérhetetlen ember, akit istenítettem, csodáltam a művészetéért, a közös munka során hirtelen emberközelivé, kollégává vált – mesélte Csonka András. Nem voltam rocker, ezt be kell vallanom, de Balázs Fecónál az a fantasztikus, hogy meg tudta szólaltatni azokat is a zenéjével, akik kicsit idegenkedtek és a popzene felé húztak. Éppen ezért nagyon boldog vagyok, hogy hosszú évek után a Korál újra belecsap a húrokba, mert nagyon sokan várják ezt és azt szerintem ő is érzi, hogy ez neki mennyi erőt ad” – magyarázta.

A Pontos Labdák Királya, a retró lemezlovas Dévényi Tibor a régi időkből izgalmas időszakot elevenített fel.

Mindketten nagyon régen vagyunk a szakmában, én a Neoton korszakában ismertem meg őt. Mint fiatal srácok turnéztunk, és minden fiatal csibészségeket megcsináltunk, amit akkor fiatal fiúk megcsinálhattak. Lányok tomboltak a Fecóért, és hát minden este valami kis buliba keveredtünk. Születésnapja alkalmából most a három kívánságom Fecónak az egészség, egészség, egészség!" – mondta nevetve a DJ.

Fecó születésnapján nem tesz fogadalmakat, számára a legfontosabb most, hogy a zenekari tagokkal közösen felkészüljenek a tavaszi nagykoncertre. Éppen ezért nagyon aktívan tölti az idejét, és gyógytornászhoz is jár, hogy barátaival a legjobb formában lépjen majd színpadra. A negyven éves múltra tekintő együttes a sok meglepetés mellett új formában szólaltatja meg a szeretett dalokat, ismert slágereket, az igazi hangzást pedig a Magyar Virtuózok Kamarazenekarral kiegészülve teszi felejthetetlenné.

 

Korál, koncert, Papp László Budapest Sportaréna, Balázs Fecó, születésnap

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek