Bon-Bon: Még mindig úton - könyv a 20 éves duóról

2015. február 16.  ·   Ajánló   ·  KO

Rettenetesen rohan az idő: a Bon-Bon csapata immáron több mint húsz éve muzsikál és szórakoztat. A múltat idézi most fel, az elmúlt két évtized csodás emlékeit éli újra, a duó izgalmas utazásait, felejthetetlen kalandjait gyűjtötte egybe Sándor András a könyvében.

Bon-Bon: Még mindig úton - könyv a 20 éves duóról

Nosztalgiázni mindig jó. Főleg, ha a boldog emlékek sok más embert is boldoggá tesznek. Így van ez például a zenészek, együttesek életrajzi könyvei esetében, s ebből a műfajból – szerencsénkre – egyre több letehetetlen mű akad a kezünkbe mostanában. Most a Bon-Bon- könyvvel indulhatunk újabb időutazásra . "A jubileum alkalmából megjelenő könyv iskolapéldául szolgálhat minden zenével foglalkozó és könnyűzenét szerető embernek. Kitartás, szakmai alázat, hit, hangszeres felkészültség - és a legfontosabb: emberség. Ez utóbbi nélkül nem születhettek volna meg az emberi gondolatokat és érzéseket megmozgató Bon-Bon dalok. Márpedig az együttes sikerének egyik titka mindenképp az emberközelségben rejlik." - ajánlja a könyvet az író, s a fenti szavakat a "Még mindig úton" minden egyes lapja alátámasztja. Ez a könyv ugyanis tele van a zenekar 20 éves lendületével, képekkel és személyes élményekkel, az utazások izgalmával és boldogságával. Egy kétévtizedes útinaplót tart az olvasó a kezében.

Előszó helyett rögtön egy sztorival indul a különös utazás, az író, és a zenekar magát az olvasót is meghívja az emlékeibe: "Újra este van, jöhet az utazás. Vár minket egy újabb távoli hely. Szól a rádió, a zene az útitárs.." - olvashatjuk a jól ismert dalszöveget, ami hirtelen a Bon Bon turnébuszába repít minket képzeletben.

Aztán szállhatunk is tovább, együtt ismerve meg a duó sorsát, és a körülötte valaha is munkálkodó embereket. Aztán barátokról, családról is hallhatunk, sőt, a csalódásukat is megosztják velünk a könyvben. "Azt kell mondjam, általában mázlim van az életben. Ugyan nem hiszek az efféle dolgokban, egyszer mégis elmentem egy látóhoz. Az illető rám nézett, és azt mondta, maga teremtő típus. Kérdeztem, hogy ez mit jelent? Mire ő: bármihez nyúlok majd az életben, az sikerülni fog.."- mesélnek a zenészek, s így összességében azt hiszem egészen biztos, hogy nem csak egy átlagos riportkönyvet kapunk: valóban őszinte napló ez, tele titkokkal.

A több, mint 200 oldalas könyv lapjain ugyanis nem csak a zenekar és a szerző mesél, hanem nagyjából mindenki, aki akárhogy is, de részese volt a Bon-Bon csapatának az elmúlt években: barátok, alkotótársak, rajongók idézik meg a múltat, sztoriznak, hiszen csak így lehet teljes a történet. Valamint úgy, hogy a mesélők nem csak a sikerről áradoznak, s a legszebb pillanatokat emelik ki: a "Még mindig úton" nem torzít, a szomorúbb, keserűbb pillanatokról is nyíltan beszél - hitelesen. Így kerül felszínre ebben a különös naplóban az az igazság is, hogy a popszakma sem csak csupa csillogás és vakító siker.

De hát ez is a történet szerves része, mint tudjuk.. "Petivel húsz évvel ezelőtt megfogadtuk, hogy kizárólag akkor vállalunk el médiaszereplést, ha annak valóban van értelme, és azok a megjelenések az együttes karrierjét szolgálják.." -- olvashatjuk egy oldalon, s azt hiszem éppen a fentiek miatt lehetünk biztosak benne, hogy akár sosem hallott kulisszatitkok is várnak az olvasókra. A könyvet pedig valóban ajánlhatom mindazoknak, akik egy kicsit is részesei akarnak lenni a Bon-Bon–sztorinak, és neki mernek vágni egy két évtizedes, kalandokkal teli időutazásnak.

 


 

 

Szólj hozzá!


25 évnyi hangoskodás után végleg elnémul a zenei tévécsatorna

25 évnyi hangoskodás után végleg elnémul a zenei...

Megint egy zenei csatornával lesz kevesebb a palettán, ugyanis az egykor szebb napokat is megélt VIVA TV év végén lehúzza a rolót - adta hírül a HVG.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fültől fülig kaszabolás - Chelsea Grin lemezbemutató koncert a Dürer Kertben!

A Salt Lake City-ből származó deathcore csapat legújabb albuma Eternal Nightmare címmel július 13-án jelenik majd meg, mellyel idén ősszel turnéra indulnak. Hozzánk október 4-én látogatnak el, a koncertnek a Dürer Kert ad majd otthont.

Decemberben jön a gyerekek kedvenc meséjének zenés változata, a Masha és a Medve

Év végén érkezik gyermek kedvenc medvéje, akivel érdemes lesz találkozni. A Masha és a Medve állathősére nem kell nyomkövetőt rakni, pontosan tudjuk, hol fog felbukkanni. Elsőként december 28-án 14 órakor, majd még aznap 17.30-kor találkozhatunk vele a MOMKult-ban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek