Bon-Bon: Még mindig úton - könyv a 20 éves duóról

2015/02/16  ·   Ajánló   ·  KO

Rettenetesen rohan az idő: a Bon-Bon csapata immáron több mint húsz éve muzsikál és szórakoztat. A múltat idézi most fel, az elmúlt két évtized csodás emlékeit éli újra, a duó izgalmas utazásait, felejthetetlen kalandjait gyűjtötte egybe Sándor András a könyvében.

Bon-Bon: Még mindig úton - könyv a 20 éves duóról

Nosztalgiázni mindig jó. Főleg, ha a boldog emlékek sok más embert is boldoggá tesznek. Így van ez például a zenészek, együttesek életrajzi könyvei esetében, s ebből a műfajból – szerencsénkre – egyre több letehetetlen mű akad a kezünkbe mostanában. Most a Bon-Bon- könyvvel indulhatunk újabb időutazásra . "A jubileum alkalmából megjelenő könyv iskolapéldául szolgálhat minden zenével foglalkozó és könnyűzenét szerető embernek. Kitartás, szakmai alázat, hit, hangszeres felkészültség - és a legfontosabb: emberség. Ez utóbbi nélkül nem születhettek volna meg az emberi gondolatokat és érzéseket megmozgató Bon-Bon dalok. Márpedig az együttes sikerének egyik titka mindenképp az emberközelségben rejlik." - ajánlja a könyvet az író, s a fenti szavakat a "Még mindig úton" minden egyes lapja alátámasztja. Ez a könyv ugyanis tele van a zenekar 20 éves lendületével, képekkel és személyes élményekkel, az utazások izgalmával és boldogságával. Egy kétévtizedes útinaplót tart az olvasó a kezében.

Előszó helyett rögtön egy sztorival indul a különös utazás, az író, és a zenekar magát az olvasót is meghívja az emlékeibe: "Újra este van, jöhet az utazás. Vár minket egy újabb távoli hely. Szól a rádió, a zene az útitárs.." - olvashatjuk a jól ismert dalszöveget, ami hirtelen a Bon Bon turnébuszába repít minket képzeletben.

Aztán szállhatunk is tovább, együtt ismerve meg a duó sorsát, és a körülötte valaha is munkálkodó embereket. Aztán barátokról, családról is hallhatunk, sőt, a csalódásukat is megosztják velünk a könyvben. "Azt kell mondjam, általában mázlim van az életben. Ugyan nem hiszek az efféle dolgokban, egyszer mégis elmentem egy látóhoz. Az illető rám nézett, és azt mondta, maga teremtő típus. Kérdeztem, hogy ez mit jelent? Mire ő: bármihez nyúlok majd az életben, az sikerülni fog.."- mesélnek a zenészek, s így összességében azt hiszem egészen biztos, hogy nem csak egy átlagos riportkönyvet kapunk: valóban őszinte napló ez, tele titkokkal.

A több, mint 200 oldalas könyv lapjain ugyanis nem csak a zenekar és a szerző mesél, hanem nagyjából mindenki, aki akárhogy is, de részese volt a Bon-Bon csapatának az elmúlt években: barátok, alkotótársak, rajongók idézik meg a múltat, sztoriznak, hiszen csak így lehet teljes a történet. Valamint úgy, hogy a mesélők nem csak a sikerről áradoznak, s a legszebb pillanatokat emelik ki: a "Még mindig úton" nem torzít, a szomorúbb, keserűbb pillanatokról is nyíltan beszél - hitelesen. Így kerül felszínre ebben a különös naplóban az az igazság is, hogy a popszakma sem csak csupa csillogás és vakító siker.

De hát ez is a történet szerves része, mint tudjuk.. "Petivel húsz évvel ezelőtt megfogadtuk, hogy kizárólag akkor vállalunk el médiaszereplést, ha annak valóban van értelme, és azok a megjelenések az együttes karrierjét szolgálják.." -- olvashatjuk egy oldalon, s azt hiszem éppen a fentiek miatt lehetünk biztosak benne, hogy akár sosem hallott kulisszatitkok is várnak az olvasókra. A könyvet pedig valóban ajánlhatom mindazoknak, akik egy kicsit is részesei akarnak lenni a Bon-Bon–sztorinak, és neki mernek vágni egy két évtizedes, kalandokkal teli időutazásnak.

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek