Brooklyni csodagyerek a CAFe Sátorban

2016/10/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A CAFe Kortárs Művészeti Fesztivál utolsó hétvégéje is izgalmas műfaji találkozásokat tartogat. Bartók update 2.0 és a Bartók Electrified címmel két különleges, a magyar zeneszerzőóriás ihlette produkció kerül színre a CAFe Sátorban az eNerd3 és a Párniczky Quartet előadásában. A fesztivált a brooklyni csodagyerek, Cory Henry és a mai amerikai zenei szcéna egyik legizgalmasabb formációja, a KNOWER koncertje zárja.

Brooklyni csodagyerek a CAFe Sátorban

Az eNerd3Huszár Endre dobos-zeneszerző technológiai szempontból különleges szóló projektje – Kézdy Luca hegedűssel és Ben Neill (USA) trombitással kiegészülve izgalmas zenei és technológiai kísérletre készül. Nem egyszerűen elektronikus Bartók feldolgozásokat készítenek, hanem arra keresik a választ, vajon Bartók hogyan dolgozna a mai technikai eszközök birtokában. A koncerten ennek szellemében elsősorban nem Bartók művek újragondolása lesz hallható, hanem a Bartók által készített népzenei  gyűjtések eredeti hangfelvételeinek új kompozíciókba helyezése is: fő különlegessége, hogy Bartók talán legkevésbé ismert és felhasznált Észak-Afrikai gyűjtéseire fókuszál.

Október 22. 20.00

Párniczky András Bartók műveinek feldolgozásával (például Mikrokozmosz, a 10 könnyű zongoradarab vagy a Kontrasztok részletei) egy olyan repertoárt hozott létre, mely egyszerre komplex és érzelmekben dús. A Bartók Electrified produkcióban a Párniczky Quartethez (Párniczky András – gitár, Ávéd János - szaxofon, Hock Ernő - bőgő, Gyárfás Attila - dob) Európa két vezető jazz-zenésze, a gitáros Frank Möbus (Carlos Bica’s Azul, Der Rote Bereich) és a Német Lemezkritikusok Díjával kitüntetett szaxofonos, Daniel Erdmann csatlakozik.

Október 20. 20.00

Cory Henry hatéves korában már a legendás Apolló Színházban zenélt, 2006 óta többek között olyan sztárok társaságában lépett fel, mint Bruce Springsteen, Robert Glasper, The Roots és a Boyz II Men, a Snarky Puppy tagjaként pedig már két Grammy-díjat is nyert. Október 23-án a Müpa melletti CAFe sátorba futurisztikus hangzásokkal kísérletező formációja, a The Funk Apostles élén érkezik. A koncert második részében a 2009-ben alapított elektronikus zenei duó, a KNOWER, egy új zenei mozgalom zászlóvivője, a mai amerikai zenei szcéna egyik legizgalmasabb formációja lép fel. Ahogy Quincy Jones mondta koncertjeikről: „Térden állva fogtok könyörögni a folytatásért.”

2016. október 23. 19.00

 


 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek