Menopauza 1170x180

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

2024/03/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.

Fotó: X (aka Twitter)

Immár tizennyolc éve annak, hogy a Lordi nevét egész Európában megismerték, köszönhetően annak, hogy a csapat Athénban Hard Rock Hallelujah című dalával megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált.


Mr. Lordi nemrég egy interjúban elmondta: bár hosszú évekig nagyon zavarta, hogy időről időre erről az egy versenyről kérdezik, mostanra megbékélt ezzel.

"Oké, igazából büszke vagyok arra, hogy mi is része vagyunk az Eurovízió történelmének, és fordítva. Akárhogy is nézem, a zenekar ismertsége sokkal kisebb lenne enélkül az egy TV-szereplés nélkül. Abszolút nem bántam meg, hiszen semmi rosszat nem tudok elmondani az Eurovízióról. A problémát csak az okozta, hogy hosszú éveken át rengeteg olyan emberrel, újságíróval találkoztunk, aki szinte semmit sem tudott rólunk, leszámítva ezt az egy szereplést" – nyilatkozta a frontember, Tomi Putaansuu.

A zenekar - Mr. Lordi (ének), Kone (gitár), Hiisi (basszusgitár), Hella (billentyűs hangszerek) és Mana (dob) - 1996-ban alakult, a bemutatkozó, 2002-es Get Heavy című album 66 ezer példányban kelt el csak Finnországban. A 2006-os The Arockalypse az eurovíziós sikerre építve már 350 ezer példányban fogyott, Németországban is aranylemez lett, 2007-ben a zenekar eljutott Japánba és az Egyesült Államokba.

Mr. Lordi szülővárosában, a lappföldi Rovaniemiben teret neveztek el a Lordiról. 2008-ban Mr. Lordi egy másik régi álma is teljesült, amikor elkészült a banda saját horrorfilmje Dark Floors címmel. A 4,3 millió dolláros költségvetésű mozi Finnország egyik legnagyobb filmes produkcióinak egyike volt.

A Lordi már ötször járt Budapesten: 2009-ben és egy évvel később a Petőfi Csarnokban, 2013-ban, 2016-ban és 2018-ban a Barba Negrában volt a koncert. A március 23-i esten a Barba Negrában az előzenekar a német-olasz heavy metál csapat, az All For Metal lesz. Az új albumról ezt a dalt mutatták meg, bizonyára élőben is hallhatja majd a közönség.

 

 

Lordi, Barba Negra

 

 

Szólj hozzá!


Halo, halo: öt év után visszatért a Kállay Saunders András-Slashkovic-Fehér Holló trió

Halo, halo: öt év után visszatért a Kállay Saunders...

Sokan várták a folytatást Kállay Saunders András, a holland-iráni származású Slashkovic és a producer, Fehér Holló alkotta The Middletonztól,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch, az underground zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakja június 20-án több mint hét év után visszatér a Hajó színpadára.

Minden koncertről ki kellene tiltani a telefonokat

Hogy elkerüljék a tavalyi botrányt, a szervező már jó előre szólt – mi is csatlakoztunk az infóátadáshoz –, hogy a TOOL koncertje alatt mindenki tegye el a telefonját, mert ki fogják rakni a helyéről azt, aki előveszi.
Új koncertek