Charlie, Karácsony János, Malek Andrea a modern Messiásban

2016/11/16  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

2017 tavaszán a MÜPA-ban mutatják be Várkonyi Mátyás rendezésében Georg Friedrich Händel nagyszabású rockoratórikus passióját, Messiás.ma címmel.

Charlie, Karácsony János, Malek Andrea a modern Messiásban

Georg Friedrich Händel halhatatlan remekművéből, a Messiás című oratóriumból egy modern, magyar nyelvű, látványos előadás kerül színpadra. Az átdolgozás elektronikus hangszerekkel kombinált rockoratórium és passió, melynek bemutatója 2017. április 25-én a Művészetek Palotája Bartók Béla Hangversenytermében lesz Messiás.ma címmel.

A közreműködő művészek azzal teszik különlegessé az eseményt, hogy egymástól látszólag elütő, távoli műfajokból érkeznek, létrehozva egy új, korszerű, fúziós kortársművészeti produkciót. A barokk hangzást a világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekar, valamint a nagy szakmai elismertségnek és közszeretetnek örvendő Új Liszt Ferenc Kamarakórus képviseli. Az oratórium klasszikus vonulatát a négy vezető szólista Rácz Rita (szoprán), Balogh Eszter (alt), Csengeri Attila (tenor), valamint Gábor Géza (basszus) képviseli.

A közreműködő gárdában olyan ismert, magas művészi színvonalú szereplőket is találunk, mint a rocklegenda Horváth Charlie (Generál) vagy Karácsony James (LGT), valamint a Jézus Krisztus Szupersztár magyarországi ősbemutatójának szereposztásából, illetve a hazai musical színpadokról is ismert Malek Andrea, Csuha Lajos, Földes Tamás, Makrai Pál és Szemenyei János, (Rock Színház, Madách Színház, Budapesti Operettszínház). 

„Előadásunkkal egy olyan crossover jellegű (elektronikus zenével ötvözött) színpadi művet kívánunk létrehozni, amelyben a szöveg értése megsokszorozza a zenei élmény hatását.” – árulta el Várkonyi Mátyás.

Az előadás közel száz művész részvételével jön létre, melyben a Fodor Zoltán, Harangozó Gyula-díjas koreográfus által vezetett Inversdance társulat képviseli a színpadi mozgást és táncot. A produkció jelmeztervezője Horváth Kata.

A budapesti bemutatót követően több magyar városban is tervezik a Messiás.ma rockoratórikus passió bemutatását a 2017-es év folyamán.


Képtár

  • Charlie, Karácsony János, Malek Andrea a modern Messiásban kép 54141
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek