Év koncertje - szavazás

Cirkusz a maximumon - Cirque Éloize: iD

2014. április 14.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az április 22-én a Cirque du Soleil fiatalabb társulata, a Cirque Éloize az iD című show-val Budapestre érkezik. Két előadásuk lesz (április 22., 23.).

Cirkusz a maximumon - Cirque Éloize: iD

A nagyvárosi környezetben játszódó, két rivális banda napi harcai mellett az egyének útkereséséről és önkifejezéséről is szóló darabot 2010-ben mutatták be Montreálban, s azóta járja töretlen sikerrel a világot, már több mint 40 országban varázsolta el a nézőket.

A társulat 1993-as alapítása óta a világ egyik vezető kortárs cirkuszává vált, felnőve a Cirque du Soleil társvállalata ranghoz. Újító produkcióikkal a társulat olyan előadások színpadra állítására specializálódott, amely a modern cirkuszművészetet kombinálja a színházi előadással, a zenével, tánccal és az extrém sportokkal - a társulatra jellemző sajátos és úttörő módon. 

Cirque Éloize társulata képviselteti magát a különböző nemzetközi fesztiválokon is, eddig 12 érmet nyertek a legrangosabb, párizsi Cirkuszfesztiválon, de nem kevés egyéb rangos fesztiválon is bizonyították, ha a cirkusz és akrobatika naprakész megfogalmazásáról van szó, akkor ők az egyik legjobbak a világon jelenleg.

Egyike a társulat fiatal tehetségeinek a svájci Emi Vauthey, aki minden városban elkápráztatja a közönséget hajlékonyságával és ügyességével. 

Már egészen kicsi gyermekkorától rajongott a cirkuszért, 5 évesen tornázni kezdett, majd 7 évesen átpártolt a cirkuszképzőbe, ahol hamar kitűnt tehetségével. 14 évesen már a monaco-i cirkuszfesztiválon lépett fel, 17 éves kora óta tagja a Cirque Éloize társulatának és járja a világot az előadásokkal. Az iD-ban 2 önálló száma is van, az első részben egy rendkívüli duettet adnak elő táncos partnerével, a második részben pedig két selyemszalag segítségével mutatja be, hogy a fizika törvényei rá nem vonatkoznak.

A showban 15 artista és táncos lép színpadra,  az egyik legemlékezetesebb szám Thibaut Philippe produkciója, speciális triál kerékpárjával. 

A francia származású Thibaut 14 évesen kezdett triál kerékpáron gyakorolni bátyja segédletével, és már az első időben is sportot űzött abból, hogy mindenre "felmászott" bringájával: kamionokra, vonatokra, hídakra vagy éppen épületekre. Már tinédzserként ismert volt triálos körökben, nem utolsó sorban több tucatnyi megnyert versenyével és példátlan merészségével. 19 évesen létrehozott egy alapítványt, amely a fiatal triálosokat segíti, hogy megvehessék első speciális kerékpárjukat, ami egyáltalán nem olcsó mulatság, de Thibaut speciális fellépő bringája például már egy komolyabb autó értékével vetekszik.

Előadóként is nagy gyakorlata van, bátyjával közös showjukkal 5 évig járták Franciaországot, szakemberek szerint a kerékpárral előadható legnehezebb mutatványokat tőlük láthatta a közönség. Thibaut már évek óta a Cirque Éloize oszlopos tagja, az iD-ban a bemutató óta minden este ő lép színpadra speciális triál kerékpárjával.

 

A társulat jóval kisebb stábbal dolgozik, mint a nagytestvérük, a 15 artista mellett összesen 10 fő utazik csupán a turnéval. A felszerelést 3 kamionnal szállítják, Budapesten 2 nap alatt szerelik be 20 magyar segédletével. A 300 négyzetméteres színpad hátsó részét teljes egészében elfoglalja a közel 8 méter magas mobil fal, amely egyben a díszlet, a kivetítő, sőt, jó pár esetben az artisták felszerelésének része is. Ehhez a 6 méter mélységű falhoz ellensúlyként víztartályokat is használnak, így tudják stabilan tartani még abban az esetben is, amikor egyszerre mind a 15 artista ki-be ugrál benne a trambulinszámban.

A show alatt 4 projektor hátulról, kettő pedig előlről vetíti a megfelelő képeket az óriási díszletre, és artista előadásoktól szokatlan módon még ködgépet is használnak.

Kérjük, érkezzenek pontosan az előadásokra, a társulat pontban 19 órakor elkezdi a programot, ami két 45 perces részből áll, egy 20 perces szünettel közben.

 


Képtár

 • Cirkusz a maximumon - Cirque Éloize: iD kép 28730
 • Cirkusz a maximumon - Cirque Éloize: iD kép 28732
 • Cirkusz a maximumon - Cirque Éloize: iD kép 28733
 • Cirkusz a maximumon - Cirque Éloize: iD kép 28734
 • Cirkusz a maximumon - Cirque Éloize: iD kép 28735
 • Cirkusz a maximumon - Cirque Éloize: iD kép 28736
 • Cirkusz a maximumon - Cirque Éloize: iD kép 28737
 • Cirkusz a maximumon - Cirque Éloize: iD kép 28738
 • Cirkusz a maximumon - Cirque Éloize: iD kép 28739
 

 

Szólj hozzá!


Woodstock a TRIP hajóra költözik

Woodstock a TRIP hajóra költözik

Február végén immáron negyedik alkalommal elevenedik fel a 1960-as évek végi hangulat, Budapest egyik legifjabb koncerthelyszínén, a TRIP hajón...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bérczesi Robi lett az év szövegírója

Átadták az Artisjus-díjakat: Dés Lászlót életműdíjjal, Szabó Tibort (Magna Cum Laude) az év zeneszerzője, Bérczesi Róbertet (Hiperkarma) pedig az év szövegírója címmel jutalmazták hétfőn Budapesten.

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi Oscar-díjátadón.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek