Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

2024/04/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A hazai rapszcéna feltörekvő csillaga június elsején tartja karrierjének eddigi legnagyobb, közel 3000 fős koncertjét a Margitszigeten, a Kristályszíntér udvarán.

 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

A lemez Co Lee első teljesen magyar nyelven íródott anyaga, amely Fonogram-jelölést ért és aranylemez is lett. Az anyag erősen önéletrajzi jellegű: erősen hatott rá az a két év, amit Halász Kolos zenei karrierjének kezdete előtt az Artistaképző falai között eltöltött, így nem véletlen, hogy a júniusi estet – a teljesen egyedi színházi látványvilág mellett – az idén 140. születésnapját ünneplő Magyar-Nemzetközi Utazó Nagycirkusz társulatának lélegzetelállító mutatványai teszik majd emlékezetessé.

A teljes lineupban a magyar könnyűzenei szcéna válogatott arcai, 6363, GLSCH és Ótvar Pestis mellett a szívszakító líraiságú dalaival hamar ismertséget szerző Indigo, és természetesen nem maradhatott ki a szintén cirkuszi világon belül mozgó Moriones sem.

“A Cirque de Margaret-re a színház és a zene világának legmagasabb fokú ötvözetét hozzuk el. Minden szempontból az eddigi legösszetettebb szett lesz, amire több mint fél éve készülünk. Ez után is lehet majd számítani cirkuszos analógiákra, de ennél cirkuszosabb már nemigen lesz” – nyilatkozta a főszereplő.

A cirkuszos lemez anyagát és a köré épült színházias showt, melyet dj mellett élő zenekar is kísér, először az A38-on láthatta a közönség ahol teltház előtt debütált a produkcó. Néhány hónappal később műfajára tekintettel egészen rendhagyó módon a Müpában mutatták be, majd ősszel az Akvárium NagyHallban is dugig töltött nézőtér előtt mutathatták be a továbbfejlesztett műsort. Ez a lenyűgöző  másfél éves utazás éri majd el a csúcspontját június 1-én a Margitszigeten, ahol igazi cirkuszi miliőben, közel egy tucat vendégművész rengeteg artista és táncos közreműködésével emeli majd új szintre a produkciót.

Az estét Moriones koncertje nyitja majd, amit  GLSCH, Ótvar Pestis majd a szintén nemrégiben zenekart alapító 6363 koncertje követ majd a nagy finálé előtt, amelyet a Co Lee Live Band közel két órás show-ja jelent majd, de Indigo is készül egy különleges, andalító live szettel aznapra.

A koncert napjára a Kristályszíntér termei teljesen új köntösbe öltöznek majd: az épület és az udvar is cirkuszi látványt kap és kiállítások illetve tematikus vetítések is kísérik majd programot. Az estét a Hundred Sins fémjelezte C*NZÚRA partisorozat zárja majd, ahol olyan illusztris vendégekre lehet majd számítani, mint Beatrick vagy Miller Dávid.

Siessetek, nehogy így járjatok:

 

 

 

Co Lee, Cirque de Margaret, Kristályszíntér

 

 

Szólj hozzá!


A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült...

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

Ezt Hrutka Róbert, Kátya közeli barátja és zenészkollégája mondta a Storynak. A zenész nemcsak a jótékonysági est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
Új koncertek