Családi mesemusical karácsonyra: Álomutazók

2017/12/21  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Játékkészítőt életre hívó TulipánTündér Produkció idén egy még nagyobb előadást álmodott meg. Például:180 táncosruha készült, 100 pár cipő tartozik a jelmezekhez, a robotok ruhájához 35 méter lakkanyagot használtak fel.

Családi mesemusical karácsonyra: Álomutazók

A darab alkotói már A Játékkészítő bemutatásakor is gondoltak azokra a gyerekekre, akik az ünnepi időkben is mese nélkül maradnak, akiknek a mindennapi megélhetés nehézségei, a családi szeretet hiánya, a nélkülözés nem teszi lehetővé, hogy olyan boldogságban ünnepelhessenek, mint a jobb körülmények között élő társaik. Ezért idén is több száz jegyet ajánlottak fel olyan alapítványoknak, otthonoknak, melyek szegény sorsú vagy árva gyermekeknek igyekeznek a minél teljesebb életet biztosítani.

Az Álomutazó szereplői közül többen – így Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi, Hajdu Steve – már A Játékkészítőben is szerepeltek, hozzájuk csatlakozott Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zsédenyi Adrienn, Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita. Állandó szerzőpárosként az új mesemusical dalait Rakonczai Viktor-Orbán Tamás szerzőpáros jegyzi, és 2015-ös A Játékkészítő koreográfiáját készítő Juronics Tamás idén a rendezést is elvállalta.

A darabot Vinnai András, Szép Ernő-díjas író írta, társai voltak a Kincsem és a Liza, a rókatündért is jegyző Hegedűs Bálint valamint dramaturgként Almási-Tóth András.

A díszletet Rajcsányi Balázs, Bass Awards silver és bronze díjas díszlettervező a jelmezeket Az Év jelmeztervezője-díjat is elnyert, Bujdosó Nóra tervezte. Az Álomutazó supervisora a Valami Amerika I., Valami Amerika II., a Társas játék és a Kincsem nagysikerű rendezője, Herendi Gábor.

A történetről

Bár a darab a jövőben játszódik, egy nagyon is mai, élő és komoly veszélyeket rejtegető problémát boncolgat. A történet egy olyan világba visz el minket, ahol a siker hajszolása és a hatékonyság maximalizálása okán már egyáltalán nincs időnk egymásra. Tomi, a főhős pedig nem szeretne mást, csak családjával együtt tölteni a karácsonyt. Ezt elérni az ő szüleivel különösképpen nem egyszerű, hiszen apukája egy sikeres és elfoglalt tudós, aki ráadásul a még nagyobb hatékonyság elérése érdekében feltalálta az Agyturbót, amivel magunkat feltöltve nincs szükség alvásra sem. Anyukája pedig állandóan úton van, hisz' asztronauta, aki a Marson dolgozik. Tomi azonban nem adja fel, s úgy tűnik, álma valóra válhat, amikor találkozik egy alvósállattal, a Báránnyal, aki elrepíti őt az Álomkészítők világába... Az álomutazó arról szól, hogy ma, amikor úgy érezzük, gondoljuk, tapasztaljuk, hogy annyi minden va n, amit be kell fogadni, hogy mindig a maximumot kell hozni, mennyire elveszítjük  a kapcsolatot saját magunkkal, az álmainkkal, nem adunk időt arra magunknak, hogy feldolgozzuk azt a rengeteg informácót, amit kapunk.

Lenyűgöző látványvilág

"A színpad paraméterei már eleve maghatározzák az előadás monumentalitását" – meséli Illés Gabriella, a TulipánTündér producer, aki elmondta, hogy 40 m széles és 25 méter mély, tehát összesen 1000 m2-es színpadon egy 4 emeletes ház magasságú díszlet tölti be majd a teret, ahol 3 szinten mozognak majd a színészek, táncosok. Az interaktív ledfal, ami a szereplők mozgására reagál, 1800 led panelből áll össze összesen 500 m2 felületű, ekkora ledfal még nem épült fel showműsorhoz vagy koncerthez Magyarországon. Csak összehasonlításképpen: az Álomutazó ledfalainak mérete 4-szerese a X-Faktorban látott háttérnek.

A ledfalak közt - amiken a mozgóképek teszik teljessé a cselekményt - lesz 100 m2-nyi olyan minőségű, nagyfelbontású fal, ami hazai színpadon ebben a produkcióban fog debütálni, felbontása 16-szor nagyobb, mint a HD felbontás, amelyen az egész előadás alatt folyamatosan változó, mozgó, filmszerű hátterek teszik egyedülállóvá a látványvilágot. Szintén itt láthatóak majd először Magyarorszagon az egyedi robot fejgépek is.

Juronics Tamás, a darab rendezője szerint "ekkora produkció nincs hazánkban. A színpadon 6 helyszín fog majd feltűnni és sok-sok álomkép" – meséli a rendező, aki a Szegedi Kortárs Balett 30 táncosával és a Rippel Brothers Akadémia artistáival is fog dolgozni. "A 30 táncos - a videofalakon megsokszorozva - több száz szereplővé válik, a színen összesen 250 formatervezett jelmez tűnik fel, de lesznek egykerekű e-rollokon száguldó robotok és reptetés a színpadon és a nézők felett" – avat be a darab részleteibe Juronics.

mesemusical, Álomutazók

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek