David Bowie utolsó albumának zenekara Budapestre jön

2016/11/02  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A januárban elhunyt ikon utolsó albumán egy, a jazz világában már jól ismert négyes, a Donny McCaslin Quartet szolgáltatta a zenei alapot. November 4-én a Müpában a nemrég megjelent új lemez dalai mellett biztosan felcsendül majd néhány jól ismert Bowie-dal is.

David Bowie utolsó albumának zenekara Budapestre jön

 

McCaslin a ’80-as években tűnt fel először a profi jazz világában a vibrafonos Gary Burton mellett, akivel 4 évig turnézott a világ körül. Egyébként McCaslin édesapja maga is elismert vibrafonos volt. Ezek után olyan formációknak volt tagja, mint Gil Evans nagyzenekara és a Steve Gaddet is soraiban tudó, fusion-zenét jásztó Steps Ahead, ahol Michael Brecker helyére került. Közben pedig kidolgozott egy olyan saját stílust, amely egyszerre volt közérthető, de kiszámíthatatlan: első tíz szólólemezén egyedül a megjósolhatatlanság volt megjósolható. Minden korongon más felállású zenekarral játszott, így minden album kicsit új hangzással gazdagodott, ezzel bizonyítva McCaslin képességét a folyamatos megújulásra. A számokon egyszerre érződnek a nagy elődök, mint Herby Hancock, Herb Pomeroy vagy épp Billy Pierce hatása, és a kortárs zenésztársak – Aphey Twin vagy Skrillex – befolyása. „Nagyon szeretem azokat a hangzó textúrákat, melyeket ezekben a zenékben hallhatunk” - mondja McCaslin a modern elektronikus tánczenéről.

Az október 14-én megjelent Beyond Now című albumra két korábbi David Bowie-szám - az 1977-es Warszawa és az 1995-ös A Small Plot of Land - átdolgozása is felkerült. Bowie és McCaslin kapcsolata akkor kezdődött, amikor előbbi zenekart keresett aktuális lemezének felvételéhez, és közös barátjuk, a zeneszerző Maria Schneider McCaslint és kvartettjét ajánlotta. Így joggal számíthatunk rá, hogy a november 4-i koncerten a Müpában is elhangzik a legenda tiszteletére egy-két ikonikus Bowie-nóta.

 

Donny McCaslin Quartet

2016. november 4. péntek, 20:00 

Fesztivál Színház

 

 

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek