Diana Krall ismét Budapestre jön!

2019/03/05  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Szinte napra pontosan három év után tér vissza a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermébe Diana Krall.

Diana Krall ismét Budapestre jön!

2016 júniusában álló ovációval ünnepelte a magyar közönség a sorrendben tizenkettedik, Wallflower című lemezét bemutató jazzdívát. Ez a szám azóta kettővel nőtt: 2017-ben egy klasszikus amerikai jazzsztenderdeket összegyűjtő szólólemeze, míg tavaly Tony Bennettel közös albuma jelent meg, utóbbit két kategóriában is Grammy-díjra jelölték idén. Krallnak egyébként ez volt a tizenharmadik jelölése, ebből pedig ötöt díjra is váltott az évek során, de elismerésinek se szeri, se száma, szinte minden szakmailag jelentős díjat bezsebelt már lassan két évtizede tartó karrierje során. Megkérdőjelezhetetlen tehetségét számtalanszor bizonyította, minden lemezén újabb és újabb oldalát ismerhetik meg a rajongók: tisztelgett Nat King Cole, a ’20-as, ’30-as évek tradicionális jazz- és ragtime-darabjai, illetve a popzene legendái – többek közt Bob Dylan, Elton John, Paul McCartney, az Eagles – előtt is. Ezúttal két igazán különleges zenésztárs kíséri a színpadon: Joe Lovano szaxofonos és Marc Ribot gitáros a garancia rá, hogy idén sem marad majd el a tapsvihar június 26-án.

Mi legutóbb 20172-ben jártunk a koncertjén, ideje lesz felfrissíteni ezt az élményt!

Zenélő doboz: Diana Krall koncertbeszámoló

 

Diana Krall, Müpa

 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek