Dinamit a vérük – még egyszer, utoljára a teljes csapat színpadra áll

2024/05/15  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

45. évfordulóját ünnepli az ország talán legelső supergroupja (habár a hetvenes évek végén, a dübörgő rockkorszakban ez a szó itthon még ismeretlen volt). Május 25-én minden egykori Dinamit-tag összegyűlik a Barba Negra színpadán egy hatalmas búcsúbulira.

Dinamit a vérük – még egyszer, utoljára

Egy kis történelem a fiatalabbak kedvéért: a Dinamit együttes 1979-ben alakult a Skorpió, a P-Mobil és a Mini együttes tagjaiból. A rajongókat rögtön két kislemezzel örvendeztették meg, majd ezt két, több százezres példányban eladott nagylemez követte. A sikert talán még jobban mutatta, hogy havonta legalább 30-40 teltházas koncertet játszottak országszerte. Az akkori sajtó szupergroupként jellemezte őket, és nem túloztak: a korszak éppen legmenőbb zenekaraiból verbuválódott össze a csapat. Aztán 1982-ben – a közönség legnagyobb bánatára – feloszlottak.

Majdnem három évtizeddel később új fejezet kezdődött: 2009-ben régi-új tagsággal reinkarnálódott az együttes, és megjelent a Játszd, ahogy akarod, vagyis a Dinamit harmadik nagylemeze. Az új korongon Vikidál Gyula és Németh Alajos helyett Kálmán György énekes és Zselencz László (ex-Edda) basszusgitáros szignózta a dalokat. Az énekesi poszton pedig még a következő években is történt pár csere: Rudán Joe váltotta Kálmán Györgyöt, majd őt a jelenlegi énekes, Scholtz Attila követte. És itt tart most a história, ami negyvenöt évvel és megannyi örökzöld rockdallal ezelőtt kezdődött.

A zenekar 45. éves születésnapi buliján – az eredeti felállás mellett – mindenki színpadra lép majd, aki négy és fél évtizedes fennállása óta a Dinamit tagja volt.

„Nem tudom máshogy ajánlani ezt a – tervek szerint – legutolsó jubileumi estét, csak úgy, hogy ez lesz az a buli, amikor – az ős-Dinamitot kivéve - tényleg mindenki színpadra áll majd, aki a DINAMIT történelme során bármikor tagja volt a zenekarnak. Egy biztos, ez egy megismételhetetlen este lesz, ilyen nem lesz többet...” – mondta a közelgő koncert kapcsán Németh Gábor, a csapat alapító dobosa.

Így a legnagyobb slágerek, és az időutazás garantált, ahogy az is, hogy a csapat közleménye szerint tényleg ez lesz az utolsó jubileumi bulijuk, a történet itt lezárul.

Vendégként fellép a Telegram együttes.

 

Dinamit, búcsúkoncert, Barba Negra

 

 

Szólj hozzá!


A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült...

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

Ezt Hrutka Róbert, Kátya közeli barátja és zenészkollégája mondta a Storynak. A zenész nemcsak a jótékonysági est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
Új koncertek