Dupla ős-punk buli az Analog Music Hallban: Kretens és ETA

2018/05/16  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A punk veteránok pénteken Budapest egyik új koncerttermében, az Analog Music Hallban mutatják be új lemezüket a szintén legendás, több mint 3 évtizedes múltra visszatekintő ETA társaságában.

Dupla ős-punk buli az Analog Music Hallban: Kretens és ETA

A Kretens-re a '80-as évek elején hamar felfigyelt az Állambiztonság, így a hatóságok még rendszeresen vegzálták őket, koncertjeiket többször betiltották, több tagjukat előállították, Hemü például rendőrségi figyelmeztetést, Max pedig megrovást kapott nagy nyilvánosság előtt elkövetett államellenes izgatás miatt. A nyomás azonban a rendszerváltás felé közeledve hamar csökkent, 1985-ben már a PeCsában játszottak, sőt egy NSZK-beli rövid turnét is engedélyeztek a zenekarnak, amit nagy sikerrel csináltak végig.

Nehéz a Kretensről elfogultság nélkül írni, mert az elejétől fogva ott voltunk a koncertjeiken. Nem mintha a punk lett volna a világképünk netovábbja – visszatekintve akár lehetett volna –, de miután 3 évtizeddel ezelőtt Óbuda ontotta magából a zenekarokat és a máig is népszerű zenészeket, koncertjeik beleestek a baráti társaság szimpátiamegmozdulásaiba, s noha nem feltétlenül jelentette a műfaj teljes bekebelezését, a számaikat a mai napig kívülről fújjuk. S bár leveteránozzuk őket, ez csak afféle tisztelgés a kitartásért, a színpadon ennek semmi nyoma.

Most egy "35 év" címre keresztelt, 16 dalt tartalmazó válogatáslemezzel rukkoltak ki. Az anyag piros vinylen (bakelit) is forgalomba kerül, mely a koncerten lesz először – és a nagy érdeklődés miatt lehet, hogy utoljára megvásárolható, mert a kiadványból mindössze 175 példány készült. Egyébként a bulira érdemes lesz időben érkezni, mert az első 40 érkező ajándékba kapja a frissen megjelent régi-új válogatáslemezt, gyanítjuk, nem a bakelitet.


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek